Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
PREDDIPLOMSKI STRUČNI STUDIJ

Druga generacija drvne tehnologije ima 40 brucoša

Foto: VUKOVARSKO - SRIJEMSKA ŽUPANIJA
Među brucošima je trideset i jedan s područja Vukovarsko-srijemske, a devet s područja drugih županija

Svečanim uvodnim predavanjem označen je početak redovite nastave za studente druge generacije preddiplomskog stručnog studija drvne tehnologije u Vinkovcima. Godinu je upisalo četrdeset brucoša, od čega njih trideset i jedan s područja Vukovarsko-srijemske, a devet s područja drugih županija.

Studentima su dobrodošlicu poželjeli prodekan Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Vjekoslav Živković, v.d. pročelnika Ureda 
župana Vukovarsko-srijemske županije Marko Dikonić, zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić te direktor Centra kompetencija Ivan Ambroš.

– Ovo je važan projekt za obrazovanje svih zainteresiranih jer se profiliraju kadrovi koji su potrebni na tržištu rada, posebice u našoj županiji. Veseli me činjenica da je među 40 upisanih studenata velik broj i onih koji su iz drugih županija. Vjerujem da će mnogi od njih na kraju školovanja, sa svojim znanjem i iskustvom pomoći u razvoju gospodarstva u drvnom sektoru – rekao je Dikonić.

I ovom prilikom istaknulo se šumske potencijale Vukovarsko-srijemske županije kao činjenicu da drvoprerađivačka industrija ima veliki značaj za županijsko gospodarstvo.

Očekuje se da će studenti nakon ovoga studija postati oni koji će biti temelj razvoja drvne industrije te da će njihovo stečeno znanje omogućiti ne samo stvaranje novih proizvoda nego i novih radnih mjesta.

Inače, studij drvne tehnologije u Vinkovcima sufinanciraju Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci, dok je Centar kompetencija zadužen za provođenje praktične nastave te organizira praksu studenata.