Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Sastanak župana s mobilnim palijativnim timom

Druga županija koja je ugovorila palijativu

Druga županija koja je ugovorila palijativu
Foto: Požeško-slavonska županija
Župan Tomašević ističe kako će timu pomoći kad god zatreba

Od lipnja 2017. godine pri Domu zdravlja Požeško-slavonske županije djeluju dva palijativna mobilna tima uz koordinatore te se provodi sustavna skrb nad palijativnim pacijentima na području županije. Jedan tim djeluje na području Požege i okolnih mjesta, a drugi na području Pakraca i Lipika.

Ravnatelj Doma zdravlja Marijan Višaticki upoznao je župana Alojza Tomaševića s novim zakonom o zdravstvenoj zaštiti, koji, između ostalog, propisuje da Dom zdravlja osigurava koordinatora palijativne skrbi koji povezuje i koordinira radom mobilnog palijativnog tima i svih drugih dionika palijativne skrbi u jedinici područne samouprave.

pušenje test snage volje Za 30 dana nepušenja nagrada 3000 kuna

– Mi smo druga županija u Hrvatskoj koja je ugovorila palijativnu skrb te se trudimo ići u korak hrvatskim, ali i europskim standardima palijative. Lani smo od županije dobili auto za mobilni palijativni tim u Pakracu, a ove će godine biti još jedan auto za tim iz Požege. Sada nam treba suradnja između koordinatora i gradonačelnika, načelnika, ravnatelja centara za socijalnu skrb i župana, kako bismo mogli učiniti još više i povući veća sredstva za skrb o pacijentima – rekao je Višaticki.

Župan Tomašević istaknuo je kako je ponosan na županijski mobilni palijativni tim te im čestitao na dosadašnjem uspjehu u poslu.

– Vi ste oni koji se brinu o ljudima koje su svi zapustili ili ljudima koji nemaju nikoga u životu da bi se brinuo o njima. Tim ljudima preostalo je još malo vremena na ovome svijetu i to vrijeme trebaju provesti u nekim standardnim uvjetima života. Županija će vam pružiti potporu kad god zatreba – istaknuo je Tomašević.

Turizam Razvoj turizma Poticanje ulaganja u smještajne kapacitete