Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Logopedske tretmane u gradu trenutačno koristi 45 korisnika

Dugo Selo dobiva SUVAG-ovu podružnicu

Foto: dugoselo.hr
Logopedske tretmane Grad trenutačno sufinancira s 45 kuna po tretmanu, dok po jednog logopeda za svoje članove imaju udruga “ADHD i ja” te Dječji vrtić Dugo Selo

Grad Dugo Selo trebao bi dobiti svoju vlastitu lokaciju SUVAG-a. U nazočnosti dvaju zamjenika gradonačelnika i gradskog pročelnika za društvene djelatnosti Veljka Bertaka prošli je tjedan održan sastanak s ravnateljicom Poliklinike SUVAG Katarinom Pavičić Dokoza i članicom uprave Renatom Josipom Škarica, kako bi se dogovorile aktivnosti u realizaciji ovog projekta.

Održana 17. sjednica Gradskog vijeća Dugog Sela Zbog gubitaka grobarine i grobna mjesta 20 posto skuplje

Inicijativu je predložila Stranka rada i solidarnosti Bandić Milan 365, a prvi korak u procesu realizacije otvaranja dugoselske podružnice SUVAG-a bit će analiza postojećeg stanja i potrebe za logopedskim tretmanima, koja će se izraditi u suradnji s lokalnim vrtićima i školama. Na području grada 45 korisnika koristi logopedske tretmane u privatnim poliklinikama, njih sufinancira Grad s 45 kuna po tretmanu, dok po jednog logopeda za svoje članove imaju udruga “ADHD i ja” i Dječji vrtić Dugo Selo.

Grad Dugo Selo na sastanku se obvezao pronaći adekvatan prostor za smještaj SUVAG-ove podružnice, a nabavit će, po osiguranju minimalnih tehničkih uvjeta, i elektroakustični uređaj potreban za dijagnostiku, kao i sve nužne dijagnostičke testove. Grad će također pokriti troškove najma i održavanja prostora pa na kraju ukupno ulaganje iznosi 140.000 kuna, navedeno je na sastanku.

SUVAG će s druge strane od Ministarstva zdravstva ishoditi sve potrebne dozvole te riješiti zapošljavanje dvaju logopeda. 

Uređeno mjesto za sport, ali i javna okupljanja Obnova rukometnog terena gotova do srpnja dugo selo Pridružite se i budite aktivni u mirovini