Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Održana 17. sjednica Gradskog vijeća Dugog Sela

Zbog gubitaka grobarine i grobna mjesta 20 posto skuplje

1/2
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL/Ilustracija
Potrebna je još bolja suradnja i članova Županijske skupštine i one u Gradu da bi se uspješno otvorilo pitanje treće osnovne škole i vrtića u Dugom Selu

Na sjednici Gradskog vijeća Dugog Sela koja je održana prošli tjedan bilo je zanimljivo još od aktualnog sata jer su gradski čelnici bili “zatrpani” pitanjima poput onih o problemima do kojih bi moglo doći zbog upisa djece u novoizgrađeni objekt DV-a Vrapčić.

dugo selo Pridružite se i budite aktivni u mirovini

Dogradonačelnica Jasminka Kokot Bambić složila se kako bi u pedagoškoj godini 2020./2021. moglo doći do problema pri upisu, no u Gradu rješenje vide u javno-privatnom partnerstvu.

– Ne vidimo ga u ulaganju i dodatnom širenju djelatnosti gradskog vrtića čiji su troškovi i tako preveliki za gradski proračun – istaknula je.

Jedno je od gorućih pitanja bilo i poskupljenje grobarine i grobnih mjesta od 20 posto. Osnovni je razlog za to, objasnili su nadležni, evidentirani gubitak u radnoj jedinici groblja od 130.000 kuna, a s obzirom na to da je zadnja promjena cjenika bila 2008. godine, odlučeno je da se cijene moraju povisiti.

Foto: dugoselo.hr

Uređeno mjesto za sport, ali i javna okupljanja Obnova rukometnog terena gotova do srpnja

Pojedine članove Vijeća zanimalo je koliki je angažman na temu treće osnovne škole u Dugom Selu, kako o dugoselskih predstavnika u Županijskoj skupštini s predstavnicima Zagrebačke županije tako i predstavničke vlasti Grada Dugog Sela prema Županiji, kao i hoće li vrtić biti od strateškog značenja za Grad Dugo Selo.

Dogradonačelnica je istaknula kako je potrebna još bolja suradnja sviju – i članova Županijske skupštine i predstavnika predstavničke i zakonodavne vlasti Grada po pitanju i 3. Osnovne škole i vrtića.

Besplatne instrukcije tijekom praznika u Dugom Selu Studenti davali instrukcije 60-ak učenika