Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Besplatne instrukcije tijekom praznika u Dugom Selu

Studenti davali instrukcije 60-ak učenika

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Učilo se fiziku, kemiju, matematiku, njemački i engleski

Tijekom proljetnih praznika, koje je velik broj učenika iskoristio za igru, odmor i veselje, šezdesetak je dugoselskih učenika odlučilo proljetne praznike iskoristiti da zagriju stolicu i ponove školsko gradivo. U tome su im, neki i besplatno, pomogli studenti koji su se ovih dana javili na poziv za besplatnu poduku.

na putovanju europom U Dugo Selo stigli su posjetitelji iz Sydneya

Ova inicijativa bila je dio programa Savjeta mladih Grada Dugog Sela, te je povezala učenike i studente voljnih poduke. Članovi Savjeta u pomoć su pozvali dugoselske studente koji mnogo znaju o predmetima zbog kojih mnogim učenicima pada mrak na oči, poput matematike, fizike, kemije, engleskog i njemačkog jezika.

Svi su se studenti s područja grada spremno javili, a učenike su podučavali u više grupa u prostorima Radio Martina. Najveće zanimanje pokazano je za matematiku kojoj je osam studenata poučavalo tridesetak učenika u deset grupa. Jedan student podučavao je fiziku za osmero polaznika a dvoje je radilo sa sedam učenika gradivo iz kemije. Student njemačkog podučavao je troje, a dvoje studenata engleskog jezika u pet je grupa znanje ponavljalo s 15 đaka.

Održano je finale državnog natjecanja “Poslovni izazov 2019.” Dugoselske srednjoškolke druge najbolje u državi

Studenti su bili honorirani s 50 kuna za 60 minuta, no bilo ih je i onih koji za svoje vrijeme s đacima nisu htjeli uzeti naknadu. Sve to trebalo je koštati oko 4000 kuna, no kažu nam iz Grada Dugo Selo, zbog velikog interesa doći će do financijskog rebalansa pa će se izdvojiti i više od očekivanog.

Savjet se pobrinuo da se djeca na praznicima i zabave, pa je u suradnji s Crvenim križem u utorak i srijedu organizirao fotografsku radionicu.

Županijska Razvojna agencija i Ekonomski fakultet u Osijeku dogovorili suradnju Studenti završnih godina učit će kako prijaviti projekte i povući novac iz EU