Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Uređeno mjesto za sport, ali i javna okupljanja

Obnova rukometnog terena gotova do srpnja

Foto: dugoselo.hr
Predviđena je i gradnja staze koja će omogućiti nesmetan prolaz biciklistima, roditeljima s dječjim kolicima i osobama smanjene pokretljivosti

U tijeku je obnova starog rukometnog igrališta u Dugom Selu nakon koje će ono postati prostor za javna okupljanja, a istodobno će služiti i za sport i rekreaciju. Za potrebe javnih okupljanja sagradit će se betonsko opločenje površine, pozornice i nove javne rasvjete, dok je za potrebe sporta i rekreacije u drugoj fazi projekta predviđeno postavljanje montažne podloge za nogomet odnosno rukomet čime bi se očuvala namjena prostora i dobio novi sportski sadržaj u centru grada.

Dugo Selo priredbom i koncertom proslavilo Dan Europe ‘Sretni smo što smo građani Europe’

Projekt također obuhvaća uređenje ulaza u zgradu Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo i gradnju pristupne rampe za osobe smanjene pokretljivosti, a prilikom planiranja vodilo se računa o postojećim pješačkim pravcima koji se u potpunosti zadržavaju i uređuju.

Predviđena je i gradnja staze koja će omogućiti nesmetan prolaz biciklistima, roditeljima s dječjim kolicima i osobama smanjene pokretljivosti što do sada nije bilo omogućeno.

Besplatne instrukcije tijekom praznika u Dugom Selu Studenti davali instrukcije 60-ak učenika

Investitor je Grad Dugo Selo, dok je nabavu proveo Dugoselski komunalni poduzetnički centar. Projektant na ovom projektu je tvrtka Pandantiv d.o.o. koja ujedno provodi i nadzor nad radovima, dok je za izvođača odabrana tvrtka IK Kajba, obrt za graditeljstvo i prijevoz iz Dugog Sela. Ukupna vrijednost investicije, prema navodima direktora Dugoselskog komunalnog i poduzetničkog centra Tadije Penića, iznosi 1,296.570 kuna s PDV-om. Rok završetka radova je 45 dana, što bi prema procjenama, ako vremenski uvjeti dopuste, trebalo biti u srpnju. 

na putovanju europom U Dugo Selo stigli su posjetitelji iz Sydneya