Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Dugo Selo priredbom i koncertom proslavilo Dan Europe

‘Sretni smo što smo građani Europe’

Foto: dugoselo.hr
Dugoselski srednjoškolci predstavili su projekte iz programa Erasmus+ zbog kojega su boravili u Njemačkoj, Španjolskoj i drugim zemljama EU

Grad Dugo Selo prošlog je tjedna obilježio Dan Europe pa su se tako u prostoru Osnovne škole “Ivan Benković” okupili učitelji i učenici dugoselskih škola, dječjeg vrtića i Gradske knjižnice, s ravnateljom i predstavnicima Grada. Izveden je prigodni program, koji je započeo “Odom radosti” na saksofonu koju je izveo učenik Marko Martinović. Vita Dragičević u stilu monodrame izvela je priču Braće Grimm, a učenički zbor OŠ Josipa Zorića pjesmom je poručio “Mi smo taj svijet, mi smo djeca”. Učenici OŠ Ivana Benkovića recitacijom su, pak, pak poručili da “domovina raste iz srca“.

Dugo Selo omogućava upise u vrtiće putem interneta Djecu u vrtiće možete prijaviti i aplikacijom eUpisi

Dugoselski su srednjoškolci Monika Sirotković i Vedran Kolić predstavili aktualne projekte iz programa “Erasmus+”, poput projekta “CO-CO” za upravljanje solarnom energijom i zaštitom prirode, zatim “Robots Boosts” posvećen znanosti, informatici-robotici i umjetnosti, kao i projekt “Follow me” za upoznavanje i obilazak raznolikih krajeva. Učenici su za potrebe projekta boravili u Njemačkoj, Španjolskoj, Italiji i drugim zemljama EU.

A kako je Dan Europe započeo pjesmom, tako je i završio, pa je u prostorima Glazbene škole izveden i koncert na kojem su nastupali školski zbor i tamburaški orkestar, zbor učiteljica osnovnih škola kao i Vokalni ansambl “Duga”.

Prisutnima se obratio i zamjenik gradonačelnika N. Tominac koji je svima čestitao Dan Europe. Zaključak proslave, poručila je zamjenica gradonačelnika Jasmina Kokot Bambić, jest da su svi sretni što su građani Europe. 

na putovanju europom U Dugo Selo stigli su posjetitelji iz Sydneya Besplatne instrukcije tijekom praznika u Dugom Selu Studenti davali instrukcije 60-ak učenika