Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Ulaganja u ruralne krajeve županije

Dva milijuna eura za cestu na području Petrinje

Novoizgrađena cesta stanovnicima ovog područja poboljšat će kvalitetu života, ali i jamčiti ostanak
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Novoizgrađena cesta će stanovnicima ovog područja poboljšati kvalitetu života, ali i jamčiti ostanak i nastavak bavljenja poljoprivredom.

Župan Ivan Celjak sa suradnicima obišao je obnovljene prometnice u naseljima Deanovići, Jošavica te Gornja i Donja Mlinoga na području grada Petrinje.

Od 2021. godine do danas na području cijele Sisačko-moslavačke županije modernizirana su i izgrađena ukupno 252 kilometra cesta, od čega je na području grada Petrinje ukupno 85 kilometara u vrijednosti oko 10 milijuna eura.

– Osobito su nam važne novoizgrađene ceste na području Deanovića, Gornje i Donje Mlinoge. Ovdje se radi o dionici ukupne duljine 10 kilometara i vrijednosti oko 2 milijuna eura. Ove ceste su iznimno važne za lokalno stanovništvo jer stanovnici će sada prvi put dolaziti do svojih kuća asfaltom, neće se više voziti makadamom. Isto tako, ove ceste su iznimno važne za razvoj poljoprivrede i velik broj lokalnih OPG-ova – izjavio je župan Celjak.

Novoizgrađena cesta će stanovnicima ovog područja poboljšati kvalitetu života, ali i jamčiti ostanak i nastavak bavljenja poljoprivredom.

– Dobar pokazatelj bio nam je upis u prve razrede u osnovnim školama na području grada Petrinje, koji je bio 45 posto veći nego prošle godine. Mladi vide svoju budućnost i u našim ruralnim područjima, u selima, osobito oni koji se bave poljoprivredom. Zato nam je osobito važno da radimo i gradimo nove ceste i na području gdje imamo velik broj male djece – dodao je župan.      

– Hvala svima jer smo nakon toliko vremena dobili asfalt. To puno znači ne samo meni nego i svim mještanima – rekla je Milka Dragaš iz Donje Mlinoge. 

U OŠ JASENOVAC od ove jeseni provodi se i eksperimentalni program cjelodnevne nastave Učenici sada imaju puno bolje uvjete Završena energetska obnova Osnovne škole Jasenovac NOVA zgrada bit će pozicionirana iza postojeće zgrade Jodnog lječilišta, rekao je na predstavljanju sisačko-moslavački župan Ivan Celjak Rekreacijski i rehabilitacijski sadržaji Novi wellness & spa centar Sisačko-moslavačke županije Gradnja županijskih naselja, koje će prvo koristiti stradalnici potresa, a nakon toga umirovljenici i osobe starije životne dobi, jedinstven je projekt na području Hrvatske Sisačko-moslavačka županija U nepunih osam mjeseci izgradili 131 kuću u Glini i Petrinji