Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
ŽUPANIJSKI ZAVOD ZA HITNU MEDICINU

Dva nova vozila i nova zgrada u Vukovaru

Nova zgrada vukovarske ispostave Zavoda za hitnu medicinu financira se županijskim decentraliziranim sredstvima
Foto: Branimir Bradarić
Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 1,7 milijuna kuna za prvu fazu gradnje, koja će biti dovršena u 2020., a grad Vukovar darovao je zemljište površine 2270 četvornih metara.

Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima predana su dva nova sanitetska vozila, vrijedna milijun kuna, financirana županijskim decentraliziranim sredstvima.

Zavod za hitnu medicinu dobio novo vozilo KUPLJENO NOVCEM IZ FONDA Zavod za hitnu medicinu dobio novo vozilo

Po riječima ravnatelja županijskog Zavoda za hitnu medicinu Mate Matića, sa dva nova vozila Zavod raspolaže sa 17 vozila i 25 liječnika, koliko bi ih i trebalo biti. Predaji vozila nazočila je i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević koja je rekla kako je prije devet godina, kada su krenuli s reformom hitne u Županiji, Zavod u Vinkovcima bio na niskim granama.

– Bila su to vozila s drvenim pregradama i potpuno neuvjetna, a osoblje nije bilo educirano i imalo je zastarjelu opremu. Standardizacijom, koja je bila dio reforme, u cijeloj smo Hrvatskoj znatno povećali kvalitetu hitne medicinske skrbi – rekla je Grba-Bujević koja je obišla i gradilište nove zgrade vukovarske ispostave Zavoda za hitnu medicinu.

Gradnja te zgrade, u neposrednoj blizini bolnice, financira se županijskim decentraliziranim sredstvima. Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 1,7 milijuna kuna za prvu fazu gradnje, koja će biti dovršena u 2020., a grad Vukovar darovao je zemljište površine 2270 četvornih metara. Ukupna vrijednost investicije iznosi 4,7 milijuna kuna, a dovršetak radova planiran je za 2021.

Kao osnivač Doma zdravlja Županija je kupnju vozila sufinancirala s više od 650 tisuća kuna ŽUPANIJA POMAŽE DOMU ZDRAVLJA Vozni park obogatili s tri nova vrijedna vozila

– Hitna medicina Vukovarsko-srijemske županije potpuno je opremljena te spremna ispuniti sve zahtjeve koji se nađu pred njezinim djelatnicima – rekao je župan Božo Galić.