Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
VPŽ prijavila je devet projekata gradnje i rekonstrukcije škola i dvorana

Dvije škole u Slatini zasjat će u novom ruhu, gradit će se i dvorana

storyeditor/2024-03-15/a_dvije_skole_foto_anita_zeko.jpg
Foto: ANITA ZEKO POTPISANI su ugovori za izradu glavnog i izvedbenog projekta za rekonstrukciju dviju osnovnih škola ukupne vrijednosti 239.875 eura
Rekonstruirat će se OŠ Eugena Kumičića i OŠ Josipa Kozarca u Slatini, a potpisani su ugovori za izradu glavnog i izvedbenog projekta

Potpisani su ugovori za izradu glavnog i izvedbenog projekta za rekonstrukciju dviju osnovnih škola u Slatini, Eugena Kumičića te Josipa Kozarca, kod koje će dograditi i sportska dvorana. Ugovore u ukupnoj vrijednosti od 239.875 eura potpisali su župan Igor Andrović i direktorica te projektantica tvrtke Arhis d.o.o. iz Slatine Snježana Stipeč. Svečanosti potpisivanja nazočile su i i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić te ravnateljice škola Božica Majhen i Ksenija Vujanović Juras.

Jednosmjenski rad

Projektno-tehnička dokumentacija za projekt rekonstrukcije OŠ Josipa Kozarca Slatina i dogradnje sportske dvorane i OŠ Eugena Kumičića Slatina s rokom izvršenja od pet mjeseci bit će sastavni dio prijave za financiranje iz Poziva za dostavu projektnih prijedloga "Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole" u sklopu Nacionalnog programa oporavka i otpornosti 2021. – 2026. godine.

OŠ Eugena Kumičića Slatina trenutno broji 522 učenika i 37 razrednih odjela u matičnoj i pet područnih škola te se krenulo u pripremu Idejnog rješenja za prelazak škole u jednosmjenski rad. OŠ Josipa Kozarca Slatina trenutačno ima 475 učenika i 31 razredni odjel u matičnoj i četiri područne škole, a u ovoj je školi, kroz projekt Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske, rekonstruiran dio potkrovlja koji se izdvaja iz idejnog rješenja pripremljenog za školu. Trenutačno škola ima neadekvatnu malu dvoranu te je planirana velika trodijelna dvorana koja će biti na korištenje i lokalnoj zajednici. U sufinanciranje gradnje dvorane, uz Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Virovitičko-podravsku županiju, uključit će se i Grad Slatina.

Podsjetimo, Virovitičko-podravska županija prijavila je dosad ukupno devet projekata izgradnje, nadogradnje i rekonstrukcije škola i sportskih dvorana. Među njima su izgradnja Područnog odjela OŠ Petra Preradovića Pitomača te trodijelne školske sportske dvorane, rekonstrukcija škole u Gradini, rekonstrukcija i nadogradnja OŠ Eugena Kumičića Slatina, rekonstrukcija škole i gradnja trodijelne školske dvorane u OŠ Josipa Kozarca Slatina, rekonstrukcija škole i gradnja jednodijelne dvorane OŠ Nova Bukovica.

Prijava i za srednju školu

Gradit će se, nadalje, nova škola i dvodijelna dvorana u OŠ Orahovica, rekonstruirat će se OŠ Čađavica, a u Područnoj školi Josipovo u planu su rekonstrukcija i nadogradnja škole. Rekonstruirat će se i PŠ Mala Črešnjevica, a priprema se i Idejno rješenje za gradnju dvodijelne dvorane u Suhopolju. Inače, za NPOO osnovnih škola prijavljeno je 10 projekata te je u planu prijava na javni poziv za NPOO srednjih škola, gdje se planira prijaviti nova zgrada Gimnazije Petra Preradovića Virovitica.

storyeditor/2024-03-15/otpad.jpg Grade se pristupne ceste Župan obišao Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje U Kutini je obilježena 33. godišnjica osnutka SJP RIS KUTINA Tijekom Domovinskog rata život je izgubilo osam pripadnika RIS-ova U Kutini je obilježena 33. godišnjica osnutka SJP RIS KUTINA storyeditor/2024-03-15/Stambeni_1.jpg Jedan od najboljih županijskih projekata Uz subvencije kamata povoljnije do stanova i kuća