Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Jedan od najboljih županijskih projekata

Uz subvencije kamata povoljnije do stanova i kuća

storyeditor/2024-03-15/Stambeni_1.jpg
1/2
Foto: OBŽ KREDITNI POTENCIJAL povećan je na 50 milijuna eura, a projekt se nastavlja u suradnji s četiri poslovne banke

U okviru projekta "Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva" Osječko-baranjska županija je od veljače 2019. subvencionirala kamate na stambene kredite čak 553 građana, odnosno kupovinu 255 stanova i 298 kuća. Iz proračuna Županije za tu je namjenu izdvojeno više od 500.000 eura, dok su više od 440.000 eura izdvojile 22 jedinice lokalne samouprave, koje su se pridružile projektu s dodatnim postotnim poenom subvencije kamate na stambeni kredit.

Kako bi se omogućio nastavak projekta u optimalnim uvjetima, obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić potpisao je nedavno dodatak sporazuma o suradnji Osječko-baranjske županije s 22 jedinice lokalne samouprave. Naime, s obzirom na to da je iskorišten postojeći kreditni potencijal od gotovo 30 milijuna eura, na sjednici Županijske skupštine 31. siječnja povećan je na 50 milijuna eura, a projekt se nastavlja u suradnji s četiri poslovne banke.

KREDITNI POTENCIJAL povećan je na 50 milijuna eura, a projekt se nastavlja u suradnji s četiri poslovne banke
Foto: OBŽ KREDITNI POTENCIJAL povećan je na 50 milijuna eura, a projekt se nastavlja u suradnji s četiri poslovne banke

– Ove godine obilježava se peta godišnjica provedbe projekta "Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva", a tim smo povodom predstavili i novi logo projekta pod nazivom "Stvorimo dom u Osječko-baranjskoj županiji". Ovo je jedan od naših najboljih projekata, provodimo ga s 22 jedinice lokalne samouprave i četiri poslovne banke, a zahvaljujući projektu kupljene su 553 nekretnine. Osim stambenog zbrinjavanja i zadržavanja radnih mjesta, projekt ima i demografsku mjeru ostanka sugrađana na našem području. Zbog toga veseli činjenica da nastavljamo s njegovom provedbom. Inače, u siječnju smo dodatno povećali kreditni potencijal s 30 na 50 milijuna eura, dok je, za usporedbu, 2019. godine kreditni potencijal iznosio 6,6 milijuna eura – kazao je Mato Lukić.

Korisnici subvencija mogu biti svi oni koji imaju prebivalište na području Osječko-baranjske županije i rade na području županije, neovisno o tome koliko imaju godina. Sve informacije mogu se pronaći i na web-stranici Županije pod novim logotipom "Stvorimo dom u Osječko-baranjskoj županiji". 

storyeditor/2024-03-15/cjelodnevne_skole.png Uključene su škole iz Kamešnice, Selaca, Zagvozda, Krivodola i Obrovca Sinjskog Župan Boban i čelnici Svjetske banke o projektu cjelodnevne škole storyeditor/2024-03-17/PXL_100423_99304863.jpg Jednokratna novčana pomoć za umirovljenike, studente, nezaposlene i osobe s invaliditetom Za ljepše blagdane općina isplaćuje uskrsnice u iznosu od 55 do 80 eura storyeditor/2024-03-14/DSC_0342-scaled.jpg U Osijeku se uspostavlja veteranski centar "Želimo osigurati dostojanstvenu skrb za branitelje"