Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
“Čuvajmo okoliš zajedno”

Edukacija o pravilnom odvajanju otpada

kontejner
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL/Ilustracija
Projekt je vrijedan 309.639,50 kuna, financira se putem EU, a zajedno ga provode Grad Čazma i Općina Štefanje

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grad Čazma potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Kohezijskog fonda od 2014. – 2020. Temeljem tog ugovora dodijelit će se bespovratna sredstva Gradu Čazmi u svrhu provedbe projekta “Čuvajmo okoliš zajedno”.

Pčelica Čazma Obilazak Za tjedan dana gotovi radovi na vrtiću “Pčelica”

Ukupna vrijednost projekta je 309.639,50 kuna. Sunositelj aktivnosti je Općina Štefanje, koja je s Gradom Čazma već potpisala Sporazum o udruživanju u provedbi projekta. Riječ je o programu edukativno–informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, čiji je cilj informirati i educirati cjelokupno stanovništvo Grada Čazme i Općine Štefanje o održivom gospodarenju otpadom, s posebnim naglaskom na sprečavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta.

Aktivnosti koje će se provoditi kako bi se postigao planirani cilj su: specijalizirane televizijske i radijske emisije, javne i edukacijske tribine, predstave za djecu i natjecanja u školama, radijske i internetske reklame te nadogradnja internetske stranice. Predškolska i školska djeca informirat će se o održivom gospodarenju otpadom putem njima namijenjenih edukativno-informativnih materijala, a posebno će se osmisliti leci i plakati.     

Okusi hrvatske tradicije Okusi hrvatske tradicije – Okusi bjelovarsko-bilogorskog kraja ‘Imamo tradiciju i dobru kuhinju, a sad smo dobili priliku i za promociju’