Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Obilazak

Za tjedan dana gotovi radovi na vrtiću “Pčelica”

Pčelica Čazma
Foto: Grad Čazma
Obnavlja se i društveni dom u Grabovnici koji će se prilagoditi za potrebe sportske dvorane

Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak sa suradnicima je posjetio Dječji vrtić “Pčelica” i obišao radove na unutarnjem uređenju koji su u tijeku. Riječ je o projektu vrijednom 480.000 kuna koji, po provedenom natječaju Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima, s 317.000 kuna financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a ostatak iznosa od 160.000 kn financira Grad Čazma, nositelj projekta.

Čazma Odobren projekt Grada Čazme i vrtića Dječji vrtić Pčelica uvodi dvosmjenski rad do 21 sat

Projekt obuhvaća obnovu starog dijela dječjeg vrtića – zamjenu stropova, rasvjete i obnovu podova u četiri prostorije te sanaciju sportske dvorane od utjecaja vlage. Radovi na vrtiću trebali bi biti gotovi za tjedan dana. Osim vrtića, gradonačelnik je obišao i radove na društvenom domu u Grabovnici. Po uzoru na domove u Dragancu i Milaševcu, koje je Grad Čazma uz pomoć sportskih udruga i pojedinaca preuredio u sportske dvorane i opremio sportskom opremom, Grad Čazma prijavio se i na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Program održivog razvoja lokalne zajednice, za rekonstrukciju društvenog doma u Grabovnici.

Za projekt “U igri i učenju zajedno“, Grad Čazma ostvario je financijsku potporu u iznosu od 200.000 kn. Projekt obuhvaća obnovu doma u Grabovnici, koji će biti prilagođen za potrebe sportske dvorane Područne škole Grabovnica.     

Učenici u Bjelovaru mogli bi iduće godine imati besplatne udžbenike Pripreme za školu Čazma i Bjelovar pomažu roditeljima učenika