Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
PROJEKT 'Za grad sa smješkom'

Edukativne slikovnice razveselile najmlađe

1/5
Foto: Grad Gospić
Ukupna vrijednost projekta kojega Grad Gospić provodi je 532. 352, 48 kn,a od toga 452. 499, 60 sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Nastavljaju se aktivnosti provedbe projekta „Za grad sa smješkom“. Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša, pročelnica Ivana Kaleb Asić te voditelj i koordinatorica projekta Marko Bošnjak i Nikolina Baburić Brkljačić obišli su osnovne škole s područja Grada Gospića i Dječji vrtić Pahuljica. Tom su prigodom djeci uručili edukativne slikovnice i bojanke namijenjene edukaciji najmlađih o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom.

Dječji dan u lipičkoj ergeli i 12. obljetnica povratka konja Iz Lipika ide prijedlog za UNESCO: Zaštitite naše lipicance, posebni su!

Ukupna vrijednost projekta kojega Grad Gospić provodi je 532. 352, 48 kn,a od toga 452. 499, 60 sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ciljevi provedbe ovog projekta su doprinijeti povećanoj stopi odvojenog prikupljanja otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta te  informiranje i educiranje,  izgradnja svijesti i razumijevanja svih skupina građana grada Gospića o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom što podrazumijeva četiri kategorije: sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i  ponovna uporaba predmeta.

Foto: Grad Gospić

Osim ranije održanih javnih tribina, u sklopu projekta, održane su i radionice i igrokaz za djecu, emitiraju se radijski spotovi, dijele se brošure, letci i ostali edukativni materijali, a uspostavljena je mrežna stranica.

Foto: Grad Gospić

Današnjim posjetom Osnovnoj školi dr. Ante Starčević Pazarište – Klanac, Osnovnoj školi dr. Franjo Tuđman Lički Osik, Osnovnoj školi dr. Jure Turića Gospić i Dječjem vrtiću Pahuljica, djeci je podijeljeno ukupno 920 slikovnica i bojanki koje govore o poželjnom i ekološki osvještenom ponašanju koje će se na ovaj način prenijeti i djeci.