Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Župan bajs obišao radove na domu za starije osobe

Energetska obnova Doma jedna od najvrednijih u RH

1/9
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Obnova doma vrijedna je 13,2 miljuna kuna

Župan Damir Bajs i njegovi suradnici, ravnateljica Doma za starije osobe Bjelovar Jasmine Radojčić te izvođač radova i nadzora obišli su radove na energetskoj obnovi Doma za starije osobe Bjelovar koji se izvode uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Župan Damir Bajs obišao radove na novoj zgradi Opće bolnice Bjelovar Na gradilištu je stotinjak radnika, a dnevno se utroši 400 kubika betona

Riječ je o projektu vrijednom 13,2 milijuna kuna, trenutačno najvećoj županijskoj investiciji  energetske obnove i jednoj od najvrednijih u RH. Radovi obuhvaćaju povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, postavljenje nove termo ovojnice, izmjenu kompletne vanjske stolarije, ugradnju novog visoko učinkovitog sustava grijanja, zamjenu unutarnje rasvjete novom LED rasvjetom i druge potrebne zahvate.

– Nakon više od 30 godina ovom obnovom dat ćemo novi okvir za korisnike. To su naši sugrađani treće životne dobi koji su ovdje smješteni, njih 260, ali naravno tu je i 77 djelatnika koji ovdje rade. Dom će time dobiti potpuno novu vizuru i novu kvalitetu. Od tih 13,2 milijuna kuna koliko je vrijedan projekt znatan dio izdvojit će se iz županijskog proračuna. Mislim da je to ulaganje u pravom smjeru – rekao je župan Bajs.

Županija druga u rh po povlačenju sredstava iz EU Za obnovu Područne škole Veliki Zdenci 3,1 milijun kuna

Briga o umirovljeničkoj populaciji jedan je od prioriteta Županije koja uz obnovu Doma provodi još niz projekata namijenjenih podizanju kvalitete života sugrađana treće životne dobi. Treba istaknuti program “Zaželi” putem kojega 70 žena brine o 350 starijih i nemoćnih osoba kao i programe umirovljeničkih udruga za koje BBŽ godišnje izdvaja milijun kuna, a sredstva se ni u koronakrizi neće smanjivati.