Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Investicije

Energetska obnova na četiri školske zgrade

obnova škola
1/3
Foto: Međimurska županija

U punom je zamahu novi ciklus energetske obnove škola kojima je osnivač Međimurska županija. Uvode se sustavi obnovljivih izvora energije u OŠ Štrigova te područnim odjelima u Prekopi, Peklenici i Zebancu.

U svakoj od tih školskih zgrada postavit će se fotonaponska elektrana i dizalica topline. Završetak radova očekuje se do kraja studenog 2023. godine, a ukupni troškovi se procjenjuju na 540.089 eura. Predviđeni iznos sufinanciranja iz Fonda za zaštitu okoliša Europske unije je 199.676 eura, dok će ostatak financirati Međimurska županija. Uz ugradnju dizalica topline zrak-voda s mogućnošću grijanja i hlađenja prostora, rekonstruirat će se i pripadajuće strojarske instalacije. 

Međimurska županija jedinstvena je u Hrvatskoj upravo po tome što se kompletni zdravstveni sustav nalazi u istome dvorištu, rekao je župan Matija Posavec međimurska županija Otvoren edukacijski centar Zavoda za hitnu medicinu Obavljena je većina radova u školama u Goričanu, Palinovcu i Sivici te rekonstrukcija prostora u OŠ Gornji Mihaljevec Radovi u međimurskim školama - podiže kvaliteta obrazovanja Saniraju se i obnavljaju škole oštećene u potresu ENERGETSKA UČINKOVITOST Sanirat će se strop, krov i negrijani tavan, zamijeniti stolarija, sustav grijanja prijeći će iz plinskog na sustav primjene dizalice topline s ventilokonvektorima Novac povučen iz Mehanizma za oporavak i otpornost Za obnovu Samoborskog muzeja oko 800.000 eura