Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Projekt vrijedan više od 20 milijuna kuna

Energetska obnova zgrade požeške Opće bolnice

Foto: pozega.hr
Uz ovaj projekt, u pripremi je i natječaj za izvođača radova za Dnevnu bolnicu. Riječ je o radovima vrijednima oko 15 milijuna kuna. Paralelno s tim ide i natječaj za gotovo 18 milijuna kuna medicinske opreme što je već odobreno, istaknuo je ravnatelj bolnice dr. Željko Glavić

U Požegi je održana početna konferencija projekta energetske obnove zgrade Opće županijske bolnice Požega vrijednog više od 20 milijuna kuna. Bila je to prilika i za potpisivanje ugovora za energetsku obnovu svih šest bolničkih zgrada s izvođačem radova, projektantskim i stručnim nadzorom.

Sport duge tradicije u Požegi U ljetnoj školi kuglanja 40-ak mladih

– Radovima na energetskoj obnovi povećat će se toplinska zaštita krova iznad grijanog prostora, vanjskog zida i stropa prema negrijanom prostoru, zamijenit će se vanjska stolarija, a unutarnja rasvjeta učiniti učinkovitijom. Završetak cijelog projekta energetske obnove očekuje se do listopada iduće godine – rekla je Andreja Hajdinger iz Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije Panora.

Projektom energetske obnove obuhvaćene su zgrade “nove” i “stare” bolnice, kardiologije, zgrada RTG-a, zgrada uprave te patologija. Ukupna vrijednost projekta iznosi do 21,6 milijuna kuna, pri čemu bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose do 12,8 milijuna kuna. Ostatak iznosa preuzela je bolnica kao korisnik projekta.

– Uz ovaj projekt, u pripremi je i natječaj za izvođača radova za Dnevnu bolnicu. Riječ je o radovima vrijednima oko 15 milijuna kuna. Paralelno s tim ide i natječaj za gotovo 18 milijuna kuna medicinske opreme što je već odobreno, a svih 35 milijuna kuna su bespovratna sredstva – istaknuo je ravnatelj bolnice dr. Željko Glavić. 

Poklonio nagradu Šampion Kulenijade donirao obitelj u potrebi