Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
PROJEKTI VRIJEDNI 6,2 MILIJUNA KUNA

Energetski obnovljene još dvije srednje škole

Foto: bpz.hr
Energetskim obnovama škole su prešle u energetski razred A, bit će manji računi za grijanje, a ujedno je i smanjena godišnja emisija CO2

Župan Danijel Marušić obišao je završene radove energetske obnove na Srednjoj medicinskoj i Obrtničko-tehničkoj školi u Slavonskom Brodu.

Županija financijski podupire programe, projekte i manifestacije Udrugama koje pridonose razvoju ruralnog prostora i poljoprivrede 930 tisuća kuna

U Srednjoj medicinskoj školi u pratnji ravnateljice Jelene Jelinić-Bošnjak župan se upoznao s tijekom i učincima provedene energetske obnove, ali i s ostalim materijalno-tehničkim ulaganjima Brodsko-posavske županije u opremu za izvođenje nastave.

Podsjetimo, ova je škola nakon energetske obnove iz energetskog razreda D prešla u razred A. Godišnja emisija CO2 smanjena je za 80 posto, cijena grijanja smanjena je za čak 82 posto, a ukupna vrijednost projekta energetske obnove je 2.964.046,42 kuna od čega je 1.813.021,30 kuna iznos bespovratnih EU sredstava.

Završeni radovi energetske obnove Obrtničko-tehničke škole koje je, u pratnji ravnateljice Anite Holub, također obišao župan Marušić pridonijeli su da ova škola iz energetskog razreda D prijeđe u razred A. Energetskom obnovom smanjen je utrošak energije za grijanje i hlađenje za 76,8 posto, a godišnje emisije CO2 smanjene su za 76 posto.

potpora od 2 milijuna kuna Sufinanciranje energetske obnove na 49 obiteljskih kuća

Ukupna vrijednost projekta je 5,378.694,05 kuna od čega je 3,280.247,35 kuna iznos bespovratnih EU sredstava.

Marušić je obišao i frizersko-kozmetički praktikum Obrtničko-tehničke škole koji uvelike doprinosi kvalitetnoj realizaciji nastave i stjecanju praktičnih znanja. Za praktikum je županija izdvojila 600 tisuća kuna.