Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Održana sjednica županijskog Stožera civilne zaštite na temu koronavirusa

Epidemiološka situacija pod nadzorom: Nema mjesta panici, ali oprezu i ozbiljnosti svakako

Foto: bpz.hr
Županijski stožer utvrdio je prijedlog lokacija i objekata koji zadovoljavaju propisane uvjete za eventualni karantenski smještaj na području Brodsko-posavske županije

Epidemiološka situacija na području Brodsko-posavske županije za sada je pod apsolutnim nadzorom te dosad nisu zabilježeni pozitivni slučajevi na koronavirus (COVID-19).

Razgovor sa zamjenikom župana Stjepanom Bošnjakovićem I ranjive bi skupine mogle imati stalni posao

Zaključak je to sa sjednice Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije koja je, nakon sjednice Stožera civilne zaštite RH u Zagrebu, u petak održana u županijskoj vijećnici u Slavonskom Brodu. Uz ravnatelje zdravstvenih ustanova, predstavnike PU Brodsko-posavske i Crvenog križa, sjednici su nazočili i načelnici gradskih stožera civilne zaštite Slavonskog Broda i Nove Gradiške.

Na sjednici je, također, zaključeno da su aktivacijom državnog stožera civilne zaštite uspostavljeni komunikacijski kanali za preporuke, naputke i naloge prema dionicima na županijskim razinama, koji funkcioniraju besprijekorno.

Županijski stožer utvrdio je prijedlog lokacija i objekata koji zadovoljavaju propisane uvjete za eventualni karantenski smještaj na području Brodsko-posavske županije.

– Maksimalno smo spremni. Ovaj stožer i ove institucije dat će sve od sebe vezano za ovu vrstu ugroze. Svladali smo mnoge ugroze dosad i vjerujem da ćemo i ovu, ako do nje dođe, uspješno prevladati. Sustav je umrežen od državne do lokalne razine, odnosno stožera civilne zaštite. Situacija je ozbiljna, no nema mjesta panici. Tu smo da pratimo razvoj situacije, da razmišljamo unaprijed i da budemo spremni odgovoriti ako se zaraza pojavi i na području naše županije – rekao je Stjepan Bošnjaković, načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije.

Obilježena 85. obljetnica sibinjskih i vrbsko-ruščičkih žrtava Mučki ubijeni seljaci i danas su simbol borbe Hrvata za slobodu

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici dr. Josipa Benčevića preventivne mjere podignute su na najvišu razinu.

Na području Brodsko-posavske županije više od 20 pacijenata pod medicinskim je nadzorom. Hospitalizirano je nekoliko osoba s blažom kliničkom slikom, ali prema epidemiološkom kriteriju jer su došle iz zemalja gdje ima koronavirusa.