Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Odličan DOK u Kamanju!

Festival dobre volje donio svega; od zabavnog parka, koncerata, bicikliranja...

1/6
Foto: DOK festival
Iznimno se atraktivnim pokazao i kutak za djecu, odnosno luna park s ringišpilom, zaštitnim znakom svakog proštenja

Načelnik Damir Mateljan i umjetnički organizator DOK festivala Nikola Vukmanić htjeli su u Kamanju, najmanjoj opčini u Karlovačkoj županiji na Dan općine prirediti urbanu zabavu za sve, tradicionalno proštenje koje se održavana u nedjelju, željeli su proširiti na događanja koja će trajati još dodatna dva dana, i u Kamanje dovesti goste iz čitave županije, ali i šire, iz Zagreba i Slovenije. U tome su uspjeli i ove godine kada je organiziran četvrti po redu, kako su ga nazvali, festival dobre volje, odnosno DOK festival.

Siniši Matijeviću poklon od županije Županija financira tečaj crtanja i slikanja finalistu Supertalenta

U tri dana bilo je događanja za sve, od lutkarskih predstava, plesa, vožnje biciklima, vožnje na zip lineu po središtu mjesta, gosti su mogli obići i špilju Vrlovka, po kojoj je Kamanje također poznato, mogli su uživati u nastupima stand up komičara, ali i kupiti neki od proizvoda lokalnih OPG-ovaca. Među ostalima i gvirc ili janjetinu, što se tradicionalne jede na proštenju u Kamanju.

Za ljubitelje rock glazbe bilo je doista puno toga; od nastupa benda Lika Kolorado mladog rock benda Filipa Ridičkog, glumca iz serije Crno – bijeli svijet, do koncerta popularnog Zabranjenog pušenja koji je napunio čitav trg pred crkvom. Odličan je bio i zagrebački rock bend The Plagijators koji su oduševili poznatim svjetskim i domaćim hitovima.

Karlovac Karlovačka županija Turisti je vole, u posjetu bilo njih više od 350.000

Festival je zaključen tradicionalnim euharistijskim slavljem, proštenjem, smotrom folklora u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Kamanje“, komičarskim programom Milana Prše i Damira Valenta u OPG kutku. OPG kutak organiziran je s ciljem promocije i kupnje kvalitetnih proizvoda domaćih poljoprivrednika i zanatlija. Sve je završilo zabavom benda Luda noć. Iznimno se atraktivnim pokazao i kutak za djecu, odnosno luna park s ringišpilom, zaštitnim znakom svakog proštenja.

- DOK, festival dobre volje za ljude dobre volje, zahvaljuje mještanima Kamanja na gostoprimstvu i veselom raspoloženju. Zahvala svim ljudima dobre volje koji su dolaskom i na bilo koji drugi način podržali DOK te svima koji su stvarali programe ili na bilo koji drugi način bili uključeni u provedbu četvrtog DOK-a, posebno lokalnim društvima - poručili su organizatori i najavili susret i iduće godine.