Izbornik
Naslovnica Županije Istarska 10 pregleda
Tradicionalni prijem Istarske županije i Grada Pule

Flego: Pred nama su novi iskoraci u 2018. godini, očekuje nas puno izazova

Valter Flego i Boris Miletić
Foto: Istarska županija
Istarski župan Valter Flego među izazovima u 2018. istaknuo je zajednički rad na novim radnim mjestima, daljnja velika ulaganja u društveni standard, brojne projekte i programe

U Zajednici Talijana Pula - Circolo održan je tradicionalni prijem Istarske županije i Grada Pule u povodu predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana na kojem su prisustvovali brojni predstavnici gospodarskog, političkog, kulturnog, obrazovnog, vjerskog i sportskog života Istre.

Brojnim uzvanicima obratili su se istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić, koji su se tom prilikom osvrnuli na godinu na izmaku, kako bi napravili "inventuru, te se zapitali po čemu ćemo tu 2017. pamtiti".

"Smatram da je najvažnije istaknuti da imamo dobre trendove, poput pada nezaposlenosti i rasta zaposlenosti koji je primjetan u svim segmentima našeg društva i u svim dijelovima Istre. Rastu zaposlenosti te rastu BDP-a u našoj županiji doprinijeli smo svi mi skupa, svatko na svoj način. Želim se stoga zahvaliti svima vama koji ste doprinijeli razvoju Istre", naglasio je župan Flego dodajući kako takav trend treba nastaviti razvijati, što nije jednostavno.

"Pred nama su stoga novi iskoraci u 2018. godini. Očekuje nas puno izazova, poput zajedničkog rada na novim radnim mjestima, daljnja velika ulaganja u društveni standard, brojni projekti i programi", rekao je župan Flego.

"Iz mog kuta gledišta 2017. je bila jedna vrlo izazovna godina, a politički gledano i turbulentna godina jer smo imali lokalne izbore, rekonstrukciju Vlade, slučajeve Agrokor i INA MOL, kao i arbitražnu presudu. Dakle, imali smo jednu izazovnu, ali i uspješnu godinu kako za Istru, tako i za grad Pulu, prvenstveno zahvaljujući svim našim vrijednim građanima… zahvaljujući svima vama. Bez zajedništva, bez suradnje nije moguće ići naprijed", kazao je gradonačelnik Miletić.

Pulski gradonačelnik nabrojao je i nekoliko kapitalnih projekata, koji su "sigurno poboljšali način života naših građana", poput proširenja zaobilaznice, uređenja Trga Kralja Tomislava, uređenja De Villeovog uspona, otvaranja Pule prema moru, prolaza Sv. Teodora, izgradnje Opće bolnice i izgradnje zatvorenog bazena, priopćili su iz Istarske županije.