Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Pobjeda u drugom krugu

Galiću po četvrti put vukovarska županija

Božo Galić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Galić je osvojio oko 54 posto glasova i tako pobijedio bivšeg ministra gospodarstva i jednoga od osnivača Mosta Tomislava Panenića

Pobjedom u drugom krugu lokalnih izbora Božo Galić (HDZ) osvojio je i četvrti uzastopni mandat župana Vukovarsko-srijemske županije. Prema još uvijek neslužbenim informacijama, Galić je osvojio oko 54 posto glasova i tako pobijedio bivšeg ministra gospodarstva i jednoga od osnivača Mosta Tomislava Panenića. Međutim, za razliku od izbora prije četiri godine kada je Galić uvjerljivo pobijedio već u prvome krugu, ove izbore dobio je tek u drugome krugu.

– Nije to tragedija jer ovo su samo izbori. Najvažnije je da su građani demokratskim putem odlučivali tko će biti župan. I prije izbora rekao sam da tko god pobijedi, mora u županiji napraviti velike promjene jer ovo nije dobro i ovako dalje ne ide – rekao je Panenić poslije izbora.

Budući dožupan Vukovarsko-srijemske županije Damir Barna istaknuo je da su ovi izbori još jedna velika pobjeda Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.

– Nemamo vremena i odmah moramo početi raditi. Puno toga trebamo napraviti i vjerujem da ćemo i uspjeti. HDZ je još jednom pokazao da je na istoku Hrvatske neprikosnoven te i dalje najjača politička opcija – rekao je Barna koji je i predsjednik vukovarskoga HDZ-a.