Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Zadarska županija

Gimnazija Franje Petrića pobjednik Srednjoškolske lige košarkaša

1/16
Foto: Športski centar Višnjik
Čestitamo Gimnaziji Franje Petrića koja je bila i prvak Hrvatske, te su nastupili i na Svjetskom prvenstvu srednjih škola u Grčkoj, rekao je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Ivan Šimunić

Pobjedom Gimnazije Franje Petrića, popularnoga MIOC-a, završeno je natjecanje u Srednjoškolskoj ligi košarkaša u organizaciji Županijskoga saveza školskoga sporta i pod pokroviteljstvom Zadarske županije.
U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, u popularnoj „trici“ pred dobro popunjenim gledalištem, MIOC je u finalnoj utakmici dominirao u tri četvrtine, ostvario uvjerljivu prednost prikazavši kvalitetnu igru i zasluženo je nadmašio suparnika iz Gimnazije Vladimira Nazora rezultatom 51:41.

Održana 21. sjednica Kolegija župana ‘Osiguranjem smještaja i drugim mjerama planiramo privući mlade’

Podbacivanjem lopte na početku utakmice, finale je otvorio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Ivan Šimunić.

Cilj košarkaške lige srednjih škola Zadarske županije, koja se održava već tri godine, je animirati mlade kroz sport, pozitivno utjecati na rast i razvoj te kroz sportske manifestacije poticati interes za zdravim načinom života u toj ključnoj i senzibilnoj fazi razvoja.

- Naš Županijski savez školskog sporta proširio je broj sportova u kojima se natječu učenici osnovnih i srednjih škola, što govori da kod mladih postoji veliki interes za bavljenje sportom. Sredstva u županijskom proračunu su osigurana jer smatramo da je školski sport iznimno bitan za zdrav razvoj učenika. Želimo da se na prostoru cijele Zadarske županije potakne sport i da se mladi sportaši profiliraju kroz ova prvenstva. To je ono što se pamti kroz cijeli život. Čestitamo Gimnaziji Franje Petrića koja je bila i prvak Hrvatske, te su nastupili i na Svjetskom prvenstvu srednjih škola u Grčkoj - rekao je Šimunić.

Na novoj adresi Kabinet za ranu intervenciju ponovno počeo s radom

Finale:
GIMNAZIJA V. NAZORA – GIMNAZIJA F. PETRIĆA 41:51
(9:13, 10:17, 4:11, 18:10)
Suci: Modrić i Banović
Gimnazija V. Nazora: Pedić, Zdrilić 3, Perinović, Šantić, Peričić, Žilić, Babara 11, Klarica 17, Sladić 2, Beljan 8, Lisica. Voditelj: Ante Knežević
Gimnazija F. Petrića: D. Matulina 6, Stanović 14, Horvat 12, Petković 4, Govorčin 2, Vanjak 2, Klarić 11, Klarin, Surić, Jukić, M. Matulina, Blaslov. Voditelji: Helena Hordov i Niko Marin
Najbolji igrač tijekom natjecanja bio je Lovre Stanović (MIOC), a za najboljega strijelca natjecanja proglašen je Toni Babara (Nazor);
U najboljoj petorci su Domagoj Horvat (MIOC), Toni Babara (Nazor), Lovre Stanović (MIOC), Krševan Klarica (Nazor) i Edis Korman (Strukovna).