Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
U Zadru obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom i međunarodni Dan volontera

Gospođa Pera i sa 79 godina pomaže ovisnicima

1/4
Foto: Zadarska županija
Brojni volonteri dobili su zahvalnice za svoje nesebično pomaganje onima kojima je to najpotrebnije

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom održano je okupljanje članova Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije koja broji 800 članova. Članovi udruge su istaknuli zadovoljstvo suradnjom s Gradom i Županijom, ali i problem “arhitektonskih barijera” koje im stvaraju velik problem u kretanju gradom.

Mjere za decentralizaciju Županijama se uskoro pripajaju uredi državne uprave

Župan Božidar Longin rekao je da Županija čini sve da što brže omogući pristup invalidima do svih mjesta, a isto se tako zalažu i za njihovo zapošljavanje.

Na međunarodni Dan volontera Caritas Zadarske nadbiskupije tradicionalno je okupio predstavnike nadbiskupije, Grada i Županije, koja njegov rad godišnje sufinancira s oko milijuna kuna. U Caritasovoj Pučkoj kuhinji korisnicima su dijelili obroke. Ondje se svakodnevno spremaju topli obroci za oko 320 korisnika.

Na izboru najboljih volontera ZŽ-a dodijeljene su nagrade “Volonterska ruka”. Pera Varović, 79-godišnja volonterka u Udruzi za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika Nada te Udruga mladih “Ahimsa” ovogodišnji su laureati izbora.

Gospođa Pera koja ovisnicima i njihovim obiteljima nesebično pomaže već punih 15 godina, te mladi iz Ahimse koji volontiraju s djecom iz Udruge Down sindrom Zadar, u Domu za starije i nemoćne, zadarskom azilu te Domu za djecu i mlade istaknuti su kao pojedinci koji su svojim angažmanom ostavili neizbrisiv trag u zajednici gdje žive.

Nagrade najboljima Gospodarstvenici dobili priznanje HGK Zlatna plaketa

Zahvalnicu za volonterski rad dobili su i Zoran Šterger, Anamarija Ivković, Marko Džaja, Ljerka Paleka, Jakov Vrančić, Petra Rundek Vrdoljak, Bruna Bišćan, Josipa Romić, Udruga za multiplu sklerozu, Udruga slijepih, zadarska podružnica Udruge leukemija i limfomi, Udruga Svjetlo, Obrtnička škola Gojka Matuline te Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića.