Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Održan je 27. Jesenski sajam

Gospodarski centar neprestano pokazuje svoju uspješnost i opravdava svrhu izgradnje

Jesenski sajam
Foto: Osječko-baranjska županija
U sklopu Jesenskog sajma održana je i 11. Izložba ženskog poduzetništva, na kojoj je bilo 40 sudionica, i 8. Izložba braniteljskog poduzetništva

U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku održan je 27. Jesenski sajam. Organizatori Sajma su Osječko-baranjska županija i Gospodarski centar OBŽ-a, a vodeće teme ove tradicionalne, izložbeno-prodajne, međunarodne manifestacije su poljoprivreda, prehrana, obrtništvo, graditeljstvo, stanovanje i autohtoni proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnički proizvodi te predstavljanje gospodarskih potencijala općina Osječko-baranjske županije i šire. Svoje proizvode i usluge predstavilo je više od 200 izlagača iz Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Slovenije i Srbije.

– Gospodarski centar neprestano pokazuje svoju uspješnost i opravdava svrhu izgradnje, a Jesenski sajam jedna je od tradicionalnih manifestacija koje iz godine u godinu privlače sve veći broj posjetitelja s čitavog istoka Hrvatske. Čestitam izlagačima, našim gospodarstvenicima i poduzetnicima, čije poslovne aktivnosti znatno unaprjeđuju život na istoku Hrvatske – rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

Izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i saborska zastupnica Nataša Tramišak istaknula je kako je interes izlagača zaista velik te da ih je više nego svih prijašnjih godina.

– To nam zaista govori ne samo o agilnosti i vitalnosti gospodarstva Osječko-baranjske županije, gdje je sve veći broj i malih poduzetnika i obrtnika, već i o atraktivnosti Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije. U prilog tomu svjedoče i brojke u 2023. godini, u kojoj smo u Osječko-baranjskoj županiji imali više od 6600 poduzetnika, odnosno više od 6500 obrtnika. Ti podaci daju snažan impuls svima nama koji smo kreirali i ovaj prostor i javne politike da se nastavi s razvojem novih sadržaja Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije – kazala je Tramišak, koja je otvorila 27. Jesenski sajam. U sklopu Jesenskog sajma održana je i 11. Izložba ženskog poduzetništva, na kojoj je bilo 40 sudionica, i 8. Izložba braniteljskog poduzetništva. Ulaz je za sve posjetitelje bio besplatan. 

storyeditor/2024-09-26/potpore04.jpg Dodijeljene potpore za 122 korisnika "Želimo pružiti priliku mladima za usavršavanje i cjeloživotno obrazovanje" Dom u Našicama Osječko-baranjska županija U Našicama počela izgradnja Centra za starije osobe storyeditor/2024-09-20/1.jpg osječko-baranjska županija Nagrađeni najbolji učenici i mentori u Osječko-baranjskoj županiji