Izbornik
Naslovnica Županije
Izgradnja i opremanja multifunkcionalnog objekta stajali su 10,078.673 eura

Gospodarski centar OBŽ-a već je potvrdio očekivanja i ulaganja

GOSPODARSKI CENTAR Osječko-baranjske županije otvoren je u ožujku i već je u prvim mjesecima rada potvrdio očekivanja i ulaganja
1/4
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
U partnerstvu s Gradom Osijekom nastavljamo raditi na proširenju i drugoj fazi projekta Gospodarskog centra OBŽ-a, a riječ je o izložbenim halama, velikom poslovnom tornju i drugim sadržajima, najavio je župan Anušić

U novoizgrađenom Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku proteklog tjedna održana je završna konferencija projekta "Izgradnja zgrade 1. Gospodarskog centra u Osijeku". Jedan je to od kapitalnih projekata Osječko-baranjske županije koji je sufinanciran sredstvima Europske unije. Izgradnja i opremanja ovog multifunkcionalnog objekta stajali su ukupno 10,078.673 eura. Gospodarski centar otvoren je u ožujku i već je u prvim mjesecima rada potvrdio očekivanja i ulaganja.

U planu druga faza
Završnoj konferenciji nazočili su državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Domagoj Mikulić, saborski zastupnici Goran Ivanović, Marin Mandarić i Stipan Šašlin, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, ravnateljica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Darja Sokolić i drugi uzvanici. O svim aspektima izgradnje, rada i daljnjim planovima razvoja Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije govorili su župan Ivan Anušić, saborska zastupnica i koordinatorica za Gospodarski centar OBŽ Nataša Tramišak, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, direktorica Osječkog sajma d.o.o. Ivana Rešetar te pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za investicije i razvojne projekte OBŽ Marijana Prskalo.

– Gospodarski centar jedan je od projekata koje smo najavljivali u izbornoj kampanji 2017. godine, a pokazao se kao odličan jer je objekt već popunjen do kraja godine za sajmovanja, velike kongrese i ostala planirana događanja, a popunjava se kalendar događanja i za iduću godinu. Ovo je reprezentativan prostor kojim se možemo pohvaliti i predstaviti ga bilo kome u svijetu te nešto što je trebalo gradu Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji i istoku Hrvatske jer su dosadašnja sajamska i konferencijska događanja održavana u prostorima koji nisu adekvatni. Projekt je potpuno završen i predan na upravljanje Osječko-baranjskoj županiji. Idemo dalje s novim projektima koje će Osječko-baranjska županija raditi ne samo na području Osijeka nego cijele županije. U partnerstvu s Gradom Osijekom nastavljamo raditi na proširenju i drugoj fazi projekta Gospodarskog centra OBŽ-a, a riječ je o izložbenim halama, velikom poslovnom tornju i drugim sadržajima. Drugi objekt bit će na većem prostoru i skuplji nego prvi te će moći organizirati puno veće manifestacije nego postojeći – kazao je župan Ivan Anušić.

Velik interes
Nataša Tramišak, saborska zastupnica i koordinatorica za Gospodarski centar OBŽ-a, istaknula je da ukupna vrijednost izgradnje zgrade I. iznosi više od 10 milijuna eura.

– Riječ je o vrijednosti samog projekta financiranog sredstvima Europske unije, potom dijelu koji je financirala Županija, ali i vrijednosti opremanja cijelog prostora kako bi imao dovoljno kvalitetnu opremu za održavanje konferencija, kongresa, sajmova i drugih manifestacija. U prva četiri mjeseca otkada je zgrada završena, primjetan je veliki interes za niz događanja što znači da je ovakav prostor zaista nedostajao na području grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Naime, između travnja i lipnja održano je šest događanja, a već sada do kraja godine imamo ih 11, što uključuje velike sajmove i konferencije. Također, u pripremi su za sljedeću godinu i mnoge manifestacije koje Osijek do sada nije imao – kazala je Tramišak.

– Drago mi je što je prva faza ovog iznimno važnog i vrijednog projekta privedena kraju. Zahvaljujem županu Ivanu Anušiću na inicijativi za izgradnju Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije s obzirom na to da je gradu Osijeku, ali i Osječko-baranjskoj županiji nedostajao pravi sajamski prostor. Ipak, ovo je i više od sajamskog prostora. Naime, riječ je o multifunkcionalnom objektu u kojem će se odvijati niz velikih manifestacija i priredbi – rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin.

NA PRVOM upisnom roku popunjena su sva mjesta za prvi razred druge generacije jaskanskih logističara Prijavilo ih se 87, a mjesta je bilo za samo 26 Tehničari za logistiku i špediciju nikad traženiji U CENTRU će se održavati predavanja i edukacije vezane za brze i hitne intervencije i krizna stanja Simulacijsko-edukacijski centr za upravljanje rizicima od katastrofa Grade centar za edukaciju hitnih službi iz cijele Slavonije Organizatori su prošle godine mnogobrojnim posjetiteljima podijelili rekordnih 3000 porcija fiša, a ništa manje, ističu, ne očekuje se ni ove godine Sve je već spremno za 23. izdanje Svetonedeljske fišijade Fiš-paprikaš iz navećeg kotla i natjecanje 40 ekipa u kuhanju ove delicije