Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Čak 4389 noćenja lani u Kuriji Janković u Kapela Dvoru

Gosti stizali i iz Izraela i Brazila

1/2
Foto: Kristijan Toplak
U nekada ruševnoj kuriji danas su wellness, vinski bar, novi prostori za razvoj cikloturizma...

U hotelu Kurija Janković zadovoljno trljaju ruke. Iza njih je godina s 4389 noćenja, oko 10 posto više nego u 2018. Ruševnu kuriju u Kapela Dvoru kupila je Virovitičko-podravska županija, dok je župan bio Tomislav Tolušić, a u 2017. stekla je status hotela baštine s četiri zvjezdice. U kuriji su danas wellness, vinski bar, novi prostori za razvoj cikloturizma, nova parkirališta…

Sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška II. faza Za navodnjavanje stiže 36,9 milijuna kn

S mađarskim partnerima prijavljen je bazen koji bi se gradio europskim novcem. Kada sve to zaživi, tada se može očekivati i više od 4389 noćenja jer će hotel Kurija Janković, uvjeren je župan Igor Andrović, “biti najljepši mali hotel kontinentalne Hrvatske” koji će u svom krugu imati sve za odmor (blizina rijeke Drave, Papuka, Bilogore…) ili aktivni odmor, jer su tijekom godina prepoznati kao cikloturistička ruta.

Voditeljica kurije Sanja Sudar i pomoćnica joj Ana Blatančić ističu da su im zadovoljan gost i kvalitetna usluga na prvome mjestu. Povezali su se s lokalnim proizvođačima te nude autohtono i domaće. I prepoznali su to gosti koji su 2019. kao svoje odredište izabrali upravo Kapela Dvor.

ANALIZA REZULTATA Virovitičko-podravska županija lider u povlačenju novca iz Europske unije

Najviše su tamo “spavali” gosti iz Hrvatske, a e-visitor ih je naznačio u 2226 navrata ili 56,57 posto. Stranaca je bilo 2163 ili 43,43 posto, najviše onih s njemačkog govornog područja. Nijemci su inkasirali 489 noćenja, Austrijanci 193. Slovenci su prespavali u kuriji gotovo svaki drugi dan – zabilježili su 181 noćenje. Slijede gosti iz Srbije, Italije i Mađarske. Zanimljivost je, pak, 95 noćenja gostiju iz Izraela i 87 iz Brazila.