Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Najljepša slika iz Zlatne doline otišla u svijet

Građani bodrili svjetske bicikliste

Foto: Slavonski.hr
Sudjelovalo je 18 timova iz 12 država s četiriju kontinenata

Sudionici ovogodišnje pete međunarodne biciklističke utrke CRO Race kroz Hrvatsku jednom svojom etapom prošli su i područjem Požeško-slavonske županije.

Mladi inovatori iz HSCB-a Požega Požeškim inovatorima pet medalja

Utrka koja je pod imenom Tour of Croatia zaživjela 2015. godine u proteklih šest dana zaokupljala je pažnju ljubitelja ovog iznimno napornog i u svijetu itekako priznatog sporta. Sudjelovalo je 18 timova iz 12 država s četiriju kontinenata, a bicikliste su u Požegi na prolasku preko središnjeg trga pozdravili brojni učenici iz osnovnih i srednjih škola te okupljeni građani. U svijet je putem izravnog televizijskog prijenosa poslana lijepa turističko-sportska razglednica.

– Svi smo sudjelovali u ovom događaju i drago mi je da smo se na pravi način predstavili u čak 160 zemalja, nadam se da će netko od onih koji vide ove prizore doista i doći u Požegu, najljepši grad na svijetu. Podupiremo sport i biciklizam, iduće godine cilj je u Požegi, pa se vidimo dogodine – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić za portal slavonski.hr.

POŽEGA PAMETNI GRAD Predstavljena aplikacija koja omogućuje uvid u državno poljoprivredno zemljište

U požeškoj Turističkoj zajednici bili su sretni i ponosni što je Zlatna dolina odabrana za jednu od destinacija kroz koje prolazi CRO Race i što su ljepote ovog kraja vidjeli gledatelji širom svijeta.