Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Privlačenje novih tvrtki – u Bjelovar stigla tvrtka Altus IT

Grad će građanima koji se žele zaposliti u IT tvrtkama plaćati osposobljavanje

Bjelovar Altus IT
Foto: Grad Bjelovar
U iduća dva mjeseca u poduzetnički inkubator stiže još pet novih tvrtki

Još jedan IT velikan odlučio je otvoriti ured u Bjelovaru, a sve to zahvaljujući uvjetima koje pruža Grad Bjelovar poduzetnicima koji pokreću posao u tom gradu. Ovaj je put gradski tax-free model i besplatan prostor iskoristila već uhodana tvrtka Altus IT. Riječ je o prvom hrvatskom nezavisnom podatkovnom centru koji nudi široku paletu rješenja za podršku organizacijama u unapređivanju njihovih poslovnih, informatičkih i cloud strategija. Zaposlenici u Bjelovaru dio su Odjela razvoja i rade na razvoju i implementaciji cloud rješenja i usluga.

Američki veleposlanik William Robert Kohorst posjetio bjelovar 'Sviđa mi se što je Bjelovar usmjeren prema rastu gospodarstva i napretku'

Oaza za informatički kadar

– Ovo je prvi ured koji smo otvorili izvan Zagreba, a razlog je brza i učinkovita komunikacija s Gradom. Iznimno cijenim način rada koji omogućuje brzo dogovorene sastanke i provođenje zaključaka sa sastanka u djelo.

Ovaj smo ured mogli otvoriti bilo gdje, jer radnicima nije bitno da budu blizu servera, međutim postoji uvijek problem s pronalaskom pravog kadra pri čemu smo dobili obećanje Grada Bjelovara da će se i to popraviti. Tako, gledajući u budućnost, bilo je logično otvoriti ured ondje gdje ćemo uskoro imati puno više informatičara – objasnio je razloge otvaranja ureda u Bjelovaru Goran Đoreski rekavši kako se sam uvjerio da su upravo iz Bjelovara uvijek stizali odlični informatičari. Sve što je naveo direktor novootvorenog IT ureda u Bjelovaru, potvrdio je i gradonačelnik Dario Hrebak kojemu je cilj u deset godina od Bjelovara napraviti jedno od poznatijih središta za pronalazak informatičara. Konkretno u brojkama, Hrebak tvrdi da će u tom razdoblju biti zaposleno čak 500 informatičara.

velika pomoć roditeljima Nema više putovanja na terapije, pomoć djeci s teškoćama sad u 5. osnovnoj školi

– Ponosan sam što je naš grad ponovno prepoznat kao dobro mjesto za razvoj posla, pogotovo IT sektora. Želimo stvoriti pozitivno poslovno okruženje u Bjelovaru, želim da se zna da su investitori dobrodošli, da će im Grad maksimalno izaći u susret kako bismo zajedno radili na razvoju našega gospodarstva i zapošljavanju građana. Podatak da je u manje od godine u IT tvrtkama, kojima je Grad dao povoljne uvjete za rad, zaposleno više od 20 ljudi, potvrđuje da smo na pravom putu – kazao je Hrebak dodavši i to da će Grad plaćati prekvalifikacije određenom djelu građana kako bi bili osposobljeni za rad u IT tvrtkama.

Potpora poduzetnicima

Na konferenciji je sudjelovala i direktorica Tehnološkog parka Bjelovar Ivana Jurković Piščević za koju gradonačelnik tvrdi kako odradi lavovski dio posla kada je riječ o suradnji s poduzetnicima. Ona sama ističe da postoji puno upita poduzetnika s područja Bjelovara i okolice te da njima, ali i svakome kome treba dati prostor, opremu ili savjetodavno i mentorsku podršku, Grad i Tehnološki park stoji na raspolaganju.

– Trenutačno u inkubatoru, sastavnom dijelu Tehnološkog parka Bjelovar, imamo deset korisnika i 35 zaposlenih. U naredna dva mjeseca dolazi pet novih tvrtki, ekipa koja je otišla sa sigurnih pozicija javnih sektora da bi se upustila u poduzetništvo – rekla je Jurković Piščević. 

'jedna od najboljih ideja' Djeca iz vrtića Bjelovar prva kreću u besplatnu malu školu plivanja Klub žena Bjelovar izrađivale unikatne proizvode Zahvaljujući Klubu žena Bjelovar Odjel ortopedije dobio novi aparat