Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Donacija našičkom Crvenom križu i socijalnoj samoposluzi

Grad im donirao 70.000 kuna kako bi oni mogli pomoći građanima u doba korone

Foto: Grad Našice
S obzirom na njihov rad i pojačane potrebe, Grad Našice odlučio je novčanom donacijom pomoći Gradskom društvu Crvenog križa te Udruzi Dar dobrote koji iz dana u dan na terenu pomažu stanovništvu te ih opskrbljuju namirnicama

Kako su mjere za sigurnost i zaštitu zdravlja stanovništva od koronavirusa otežale funkcioniranje u svakodnevici, a posebice starijima i građanima u samoizolaciji, Grad Našice i gradonačelnik Josip Miletić, u suradnji s Crvenim križem i Udrugom Dar dobrote, svakodnevno planiraju i donose odluke kako bi pomogli potrebitima.

Velika obnova kulturne baštine Dvorci Pejačević – Veliki i Mali – dobit će novo ruho vrijedno gotovo 100 milijuna kuna

S obzirom na njihov rad i pojačane potrebe, Grad Našice je odlučio novčanom donacijom pomoći Gradskom društvu Crvenog križa te Udruzi Dar dobrote koji iz dana u dan na terenu pomažu stanovništvu te ih opskrbljuju namirnicama.

Zahvala volonterima

Crveni je križ, tako, dobio 50.000 kuna, a Socijalnoj je samoposluzi donirano 20.000 kuna kako bi se mogle osigurati namirnice njihovim korisnicima.

– Zahvaljujem našičkom Crvenom križu na dostavi namirnica starijim osobama koje nemaju nikoga da im pomogne, a i na svim njihovim kvalitetnim akcijama. Čestitam Udruzi Dar dobrote na njihovu radu – rekao je gradonačelnik Josip Miletić.

Zahvalio je i svim ostalim volonterima koji su se uključili u pomaganje potrebitima putem gradskih stranica i udruga, navijačkim skupinama te braniteljskim udrugama koji su se maksimalno stavili na raspolaganje.

Izvrsna suradnja Osječko-baranjske županije i Grada Našica Čak 45 milijuna kuna ulaže Županija u Našice: radovi na bolnici, školama, Domu zdravlja...

Gradsko društvo Crvenog križa od početka ove krize otvorilo je SOS telefon 613-275, a svi stariji sugrađani i oni u potrebi te osobe u samoizolaciji, koji nemaju nikoga od rodbine da im pomogne, mogu ih nazvati te će im volonteri dostaviti potrebne namirnice. U rad su uključene i žene iz projekta "Zaželi", a imaju i jako dobru podršku iz Općine Feričanci, gdje su na terenu volonteri iz Udruge Prijateljstvo. Kako navodi ravnatelj Crvenog križa Igor Feldi, dostava namirnica teče dobro te imaju dovoljan broj volontera.

Paketi za potrebite

– Imamo još 30-ak neaktivnih volontera koji su nam se javili, ako bude potrebe, svakako ćemo ih aktivirati – rekao je Igor Feldi. U Udruzi Dar dobrote i Socijalnoj samoposluzi Našice po preporuci nadležnog Ministarstva obustavljen je direktan rad s korisnicima. Kako navodi predsjednik Robert Kresić, i u tim prvim danima od zatvaranja vrata Socijalne samoposluge, korisnicima su dostavljeni svi zaostaci za ožujak te su pojačani dodatni paketi koje su pripremili.

Impresivan rad osječkog Crvenog križa Lani prikupili 13.535 doza krvi te podijelili desetine tona hrane

– Police su ispražnjene kako bi se što veći paketi podijelili korisnicima. Grad se odazvao apelu u pomoć te će osigurati novi krug paketa koji će biti još bogatiji – rekao je Kresić.