Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Impresivan rad osječkog Crvenog križa

Lani prikupili 13.535 doza krvi te podijelili desetine tona hrane

Foto: Osječko-baranjska županija
Uz financijske potpore, Županija subvencionira 2 posto kamata na kredit Gradskog društva za provođenje dva projekta EU, ukupno vrijedna 11 milijuna kuna

Djelovanje Crvenog križa važno je i u najmirnijim vremenima, a pri kriznim situacijama ono je među najbitnijim čimbenicima za redovito funkcioniranje svake zajednice. Ugodno je stoga čuti izvješće o radu Gradskog društva Crvenog križa Osijek, koje pokriva najveći dio područja Osječko-baranjske županije.

U Osječko-baranjskoj županiji niz mjera za sprečavanje širenja koronavirusa "Nitko u ovome nije sam, čuvajmo i sebe i druge!"

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek ima 26.610 članova, 397 volontera i 85 zaposlenika. Kako kaže ravnatelj Denis Ćosić, u 2019. godini dobrovoljnim darivanjem krvi prikupljeno je 13.535 doza krvi, što je 25,85 posto više nego 2018. godine, provedena su 7802 volonterska sata, 51 tečaj prve pomoći za 757 polaznika, služba traženja angažirana je u 169 predmeta, podijeljene su deseci tona hrane, higijenskih potrepština, obuće…

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek izuzetno dobro surađuje s Osječko-baranjskom županijom, i to od projekata socijalnih, preventivnih i zdravstvenih akcija, preko civilne zaštite, službe zaštite i spašavanja, do obuke učenika neplivača i škole u prirodi.

Potpora Županije ženama u poduzetništvu Vjetar u leđa ženama da pokrenu vlastiti posao

Uz financijske potpore, Županija subvencionira dva posto kamata na kredit Gradskog društva za provođenje dvaju projekata EU ukupno vrijedna 11 milijuna kuna.