Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Zajednica športskih udruga Grada Belog Manastira

Grad im za 170.000 kuna povećao proračun u 2019. godini

Foto: Zajednica športskih udruga
Ivan Zadravec na dodjeli priznanja sportašima Grada Belog Manastira

Za 170.000 kuna povećao je Grad Beli Manastir proračun Zajednice športskih udruga Grada Belog Manastira za ovu godinu. Novac kojim raspolažu dosegnuo je, tako, milijun i 170.000 kuna.

– I prošle nam je godine Grad povećao proračun, za 200.000 kuna. Kada sve zbrojimo, u posljednje tri godine to je uvećanje za gotovo 100 posto – započinje Ivan Zadravec, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Belog Manastira koja broji 24 člana, odnosno sportska kluba i udruge.

Regionalni dani EU fondova u Belom Manastiru REGIONALNI DANI EU FONDOVA Bez novca EU neki važni projekti ne bi bili ostvareni ni za 15 godina

Upravo pišu projekt, zajedno s Gradom i županijskom športskom zajednicom, za Hrvatski olimpijski odbor, za kupnju novog kombija kojim će prevoziti belomanastirske sportaše.

– Zahvalio bih Gradu na velikom razumijevanju i odličnoj komunikaciji, jer kad god i što god nam treba, izađu nam ususret. Prepoznali su da bez aktivnosti u sportu nije moguće ni društveno ni zdravstveno biti na vrhuncu. Imamo više od 450 registriranih sportaša u Zajednici i "pokrivamo" gotovo sve sportove – nastavlja Zadravec. Organiziraju svake godine školu plivanja, za predškolce i učenike nižih razreda. Najmanje su sugrađane učili i klizati.

– Imamo i zimsku malonogometnu ligu, koja traje dva do tri tjedna. Svakoga siječnja proglašavamo i najbolje sportaše i sportašice, pojedinačno i selekcijski – navodi. Financiraju se tako da im Grad Beli Manastir dodjeljuje sredstva, a Zajednica ih potom raspodjeljuje udrugama i klubovima u svom sastavu.

Tomislav Petric Ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric Projektima za razvoj gospodarstva i zajednice borimo se protiv iseljavanja