Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
u zadnjih pet godina uložio oko 60 milijuna kuna u izgradnju i rekonstrukciju dječjih vrtića

Grad koji uporno i sustavno ulaže u vrtiće i predškolski odgoj

Foto: Grad Karlovac
U strateškom opredjeljenju Grada Karlovca upravo je razvoj predškolskog odgoja i obrazovanja stavljen kao prioritet

Grad Karlovac je u zadnjih pet godina uložio oko 60 milijuna kuna u izgradnju i rekonstrukciju dječjih vrtića na području grada, što je rezultiralo povećanjem broja upisane djece te zaposlenjem deset novih odgojiteljica, a sve u cilju stvaranja što kvalitetnijih uvjeta življenja.

Izložbom je odano priznanje Davidu Meiselu David Meisel zadužio Zoru i Karlovac Izložba o slavnom dirigentu ubijenom u ustaškom logoru

U 2016. godini, upravo radi što svrhovitije analize, stručni djelatnici Grada Karlovca posjetili su Samobor odnosno montažne vrtićke objekte za koje je utvrđeno kako nisu na istoj razini kvalitete i održavanja kao objekti čvrste gradnje. Vodeći se prvenstveno sigurnosnim uvjetima vrtićkih objekata i poštujući mišljenje struke, Grad Karlovac odlučio se za gradnju objekata čvrste gradnje s obzirom na mogućnosti njihove rekonstrukcije i održavanja, dok se montažni objekti moraju uklanjati što je upravo bio slučaj vrtića Grabrik i vrtića Rakovac.

Čvrste gradnje u konačnici isplativije su za održavanje. U strateškom opredjeljenju Grada Karlovca upravo je razvoj predškolskog odgoja i obrazovanja stavljen kao prioritet. Osim toga, strategija uključuje stvaranje još boljih materijalnih uvjeta sukladno državnim pedagoškim standardima i razvoj različitih programa sukladno interesima djece i roditelja.

Karlovački magistrat obnova Karlovački magistrat iz energetskog razreda G u A

U tijeku je izgradnja vrtića Grabrik, energetska obnova vrtića Dubovac, a Grad Karlovac zaprimio je i pozitivan ishod prve faze ocjenjivanja DV Mahićno, projekta koji je prijavljen na Javni natječaj unutar mjere "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" iz programa Ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Podsjetimo kako su prethodno rekonstrukturirani vrtić Turanj, vrtić Gaza, vrtić Švarča te vrtić Rakovac. Intencija Grada Karlovca nastavak je ulaganja u predškolsko-obrazovne institucije vodeći pritom računa o sigurnosnim uvjetima i postizanju učinkovitosti. Kontinuiranim ulaganjem od 2012. godine u vrtićke objekte Grad Karlovac sigurno je doprinio povećanju provođenja pozitivnih demografskih mjera te je kao takav jedan od najpozitivnijih primjera u Hrvatskoj.

Petra Cicvarić najbolja ženska uloga Petri Cicvarić nagrada Hrvatskog glumišta