Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Potpora vatrogastvu

Grad Našice osigurao vatrogascima sedam novih kombi vozila

Foto: Grad Našice
Ukupna vrijednost javne nabave za vozila bila je oko 1,600.000 kuna

Grad Našice osigurao je i uručio sedam novih kombi vozila vatrogascima s našičkog područja. Ukupna vrijednost javne nabave bila je oko 1,600.000 kuna, a sedam potpuno opremljenih vozila dodijeljena su DVD-u Zoljan, DVD-u Našički Markovac, DVD-u Jelisavac, DVD-u Lila, DVD-u Vukojevci, DVD-u Velimirovac te Vatrogasnoj zajednici Grada Našica.

Vatrogasci na ponos cijele županije Župan posjetio JVP grada Osijeka, poklonio im bušilicu

Gradonačelnik Josip Miletić zahvalio je vrijednim i marljivim ljudima koji čine Našice sigurnijima.

– Vatrogasci u našem gradu imaju važnu i prepoznatljivu ulogu te doprinose sigurnosti naših građana. Zahvaljujem svim vatrogascima na dosadašnjem trudu i angažmanu, kada su u teškim trenucima odrađivali puno toga i podizali kvalitetu života u gradu. Svakako su zaslužili ova vozila i uvjeren sam da će im dobro i kvalitetno služili i opravdati svoju svrhu – poručio je gradonačelnik Miletić.

HEROJI IZ JASKE Saniraju štetu, pomažu unesrećenima, čiste, skupljaju i istovaruju pomoć...

Ukupno 20 DVD-a

Miletić je zahvalio Osječko-baranjskoj županiji, županu Ivanu Anušiću i cjelokupnoj Vatrogasnoj zajednici koja podupire vatrogastvo kako u cijeloj županiji tako i na području Grada Našica. Vatrogasna zajednica Našice broji ukupno 20 dobrovoljnih vatrogasnih društava, djeluje na 5 lokalnih samouprava i u svom sazivu ima i jednu Javnu vatrogasnu postrojbu. Nova vozila koristit će za vatrogasne intervencije, no nisu namijenjena samo vatrogascima, već će i u selima gdje će biti stacionirana koristiti sportskim društvima, KUD-ovima i udrugama. Željko Ptiček, predsjednik DVD-a Zoljan, rekao je da će kombi vozilo biti namijenjeno potrebama svih mještana.

HRABRI DEČKI VELIKOG SRCA U tjedan dana odradili više od 700 vatrogasnih intervencija

I za prijevoz djece

– Odazivamo se na mnogobrojne akcije kada je potreban prijevoz. Vozilo će služiti za prijevoz djece, članova nogometnog kluba i svih naših mještana. Podržavamo i Udrugu rekreativnog trčanja "Nexe Team" koju pratimo na natjecanja pa će nam i pri tome vozilo dobro služiti – izjavio je Ptiček.