Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Raspisan novi natječaj

Grad nudi svoje zemljište mladim obiteljima za gradnju kuće

Foto: Grad Slavonski Brod
U ponudi je 17 nekretnina koje se nalaze u Dunavskoj ulici, Ulici Joze Martinovića, Ulici Franje Cejtnara, Ulici Augustina Kažotića, Naselju Marka Majstorovića te u Naselju kardinala Franje Kuharića. Površine koje su u ponudi veličine su od 360 do 760 kvadrata

Grad Slavonski Brod raspisao je još jedan natječaj kako bi se mladim obiteljima pomoglo u rješavanju stambenog pitanja.  Naime, Grad je prije dvije godine pokrenuo projekt gradskih zemljišta na kojima mlade obitelji ostvaruju pravo gradnje obiteljske kuće. Ponuditelj može biti bračna zajednica, izvanbračna zajednica te samohrani roditelj. Uvjet za prijavu je da ponuditelji ne prelaze dob od 45 godina i da nemaju u vlasništvu nekretninu na području Republike Hrvatske, priopćili su iz gradske uprave.

Slavonski Brod Obnavlja su kuća u kojoj je Ivana Brlić-Mažuranić napisala svoje najpoznatije bajke

Novim raspisanim natječajem u ponudi je 17 nekretnina koje se nalaze u Dunavskoj ulici, Ulici Joze Martinovića, Ulici Franje Cejtnara, Ulici Augustina Kažotića, Naselju Marka Majstorovića te u Naselju kardinala Franje Kuharića. Površine koje su u ponudi veličine su od 360 do 760 kvadrata.

Grad kroz ovaj projekt želi pomoći mladim obiteljima da jednostavnije dođu do prve nekretnine te ih tako rasterećuje velikog troška prilikom gradnje obiteljske kuće. Nakon sklopljenog ugovora o pravu građenja na gradskom zemljištu mlade obitelji će imati rok od tri godine za gradnju kuće.

Do sada je ovim projektom potpisano više od 40 ugovora, a sagrađeno je18 kuća.  

Cilj projekta je popuniti sva zemljišta s kojima Grad raspolaže u tu svrhu. Mlade obitelji imaju mogućnost svojevrsnog zakupa gradskog zemljišta za potrebe gradnje obiteljske kuće i to na razdoblje od 99 godina. Ako za to pokažu interes, nakon razdoblja od deset godina, gradsko zemljište mogu i otkupiti od Grada. Pri tome se cijena zemljišta umanjuje za ukupan iznos uplaćenog prava građenja koje je i nasljedno.

Izabran jednoglasno Slavonski Brod domaćin Europskog prvenstva u kajak-kanu maratonu 2023. godine

Projekt gradskih zemljišta za gradnju obiteljskih kuća jedna je od demografskih mjera kojom Grad Slavonski Brod nastoji mladim obiteljima omogućiti što bolje uvjete života, zadržati mlade na području grada te privući i mlade iz drugih dijelova Hrvatske na područje Slavonskog Broda.

Rok za podnošenje prijava je osam dana od dana objave natječaja u tisku, a svi zainteresirani, koji zadovoljavaju uvjete, sve dodatne informacije mogu pronaći na sljedećem linku ili mogu kontaktirati Upravni odjel za gospodarstvo na broj telefona 217-039.