Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Slavonski Brod

Obnavlja su kuća u kojoj je Ivana Brlić-Mažuranić napisala svoje najpoznatije bajke

1/13
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Prvo će se rekonstruirati kuća, a potom slijedi njeno opremanje multimedijalnom i informatičkom opremom, hologramskim projekcijama, namještajem te ostalim interijerom

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara najavio je obnovu kuće Brlić vrijednu 17,4 milijuna kuna i proveo prisutne kroz cijeli objekt u kojem je Ivana Brlić-Mažuranić napisala svoje najpoznatije bajke.

Izabran jednoglasno Slavonski Brod domaćin Europskog prvenstva u kajak-kanu maratonu 2023. godine

- Kuća Brlić predstavlja spomenik kulture Slavonskoga Broda. Ivana Brlić­-Mažuranić simbol je našega grada i konačno je došlo vrijeme je da obnovom njezina doma napokon promoviramo njezino ime i naš grad kroz još jedan kvalitetan projekt. Ovim projektom grad Slavonski Brod puno će dobiti na svojoj promociji i boljoj turističkoj ponudi. Obnovom kuće Brlić napokon ćemo dobiti prostor javne namjene posvećen očuvanju i prezentaciji baštine te uspomene na Ivanu Brlić-Mažuranić - rekao je gradonačelnik zaključivši kako se nada da će za godinu dana, u isto vrijeme, hodati u istom, ali obnovljenom objektu.

U prvoj fazi projekta realizirat će se rekonstrukcija kuće Brlić, a kasnije slijedi opremanje objekta multimedijalnom i informatičkom opremom, hologramskim projekcijama, namještajem te ostalim interijerom.

Sastanak s premijerom Sveučilište u Slavonskom Brodu s radom će krenuti u rujnu?

Za izvođače radova izabrana je tvrtka MONTE-MONT d.o.o., a ugovorena vrijednost radova je 13,922.213,8 kn bez PDV-a odnosno 17,402.767,25 kn s PDV-om. Projekt predviđa infrastrukturni zahvat na površini od 1404,73 m2 kojim će se rekonstruirati kuća Brlić u interaktivni kreativni centar. U sklopu ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Integrirani program - Interpretacijski centar Ivana Brlić Mažuranić“ osigurano je sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program: Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.