Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Suradnja Malog Lošinja i države

Grad se interesira za zgradu na Škveriću

Foto: Grad Mali Lošinj
Zgrada se ne bi koristila u komercijalne svrhe, već za zadovoljenje javnih potreba

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća donesena je Odluka da se prema Ministarstvu državne imovine uputi iskaz interesa za stjecanjem vlasništva nad nekretninom nazvanom Komitet koja se nalazi na predjelu Škverić. – U našem je interesu steći vlasništvo nad zgradom s ciljem zadovoljenja javnih potreba, ne bismo je koristili u komercijalne svrhe – pojasnila je gradonačelnica Ana Kučić.

Ulaganje grada Mali Lošinj U infrastrukturu Ilovika uloženo više od 1,8 milijuna kn

Grad trenutačno provodi detaljnu analizu stanja svih nekretnina koje su u vlasništvu države, a nalaze se na području Lošinja. Naime, važećim Zakonom o upravljanju državnom imovinom propisana je mogućnost raspolaganja nekretninama u korist gradova bez naknade u svrhu ostvarenja javnog, socijalnog i kulturnog interesa, radi povećavanja kvalitete života građana na području jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Time je Grad Mali Lošinj do sada dobio na upravljanje više nekretnina poput prostora vojnog objekta na Velopinu (Bećaruša) namijenjenog Plavom svijetu, odnosno Institutu za more, zatim zgradu Carinarnice namijenjenu smještaju raznih ispostava državnih i županijskih tijela, te dvije zgrade u Nerezinama (Pik Vrbovec) namijenjene smještaju deficitarnih kadrova što je potvrda da Vlada osluškuje potrebe s terena i učinkovito promišlja.

Na Unijama započela dugoočekivana gradnja sustava otpadnih voda vrijedna 7,5 milijuna kuna Od sredine lipnja mještani će imati sigurnu opskrbu pitkom vodom