Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
revitalizacija gradskih parkova

Grad Varaždin domaćin 5. transnacionalnog sastanka u sklopu projekta HICAPS

Foto: Grad Varaždin
Aktivnosti pilot projekta u Varaždinu odnose se na uređenje dijela šetališta Josipa Juraja Strossmayera odnosno parka oko Starog grada s ciljem povećanja dostupnosti osobama smanjene pokretljivosti te će se prvi radni dan organizirati obilazak pilot područja svim projektnim partnerima

Grad Varaždin partner je u projektu HICAPS – HIstorical CAstle ParkS odobrenom u sklopu EU programa Interreg Central Europe s prioritetnom osi prirode i kulture.

Nordijsko hodanje TRAKOŠĆAN 2019 Prvi festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije

Fokus projekta je evaluacija i revitalizacija gradskih parkova, a namjera projekta poboljšano upravljanje povijesnim parkovima te dizanje svijesti o njima kao kulturnom nasljeđu.

Jedna od aktivnosti tijekom projekta HICAPS je organizacija transnacionalnih sastanaka pa će se tako 9. i 10. travnja 2019. godine u Varaždinu održati 5. transnacionalni sastanak tijekom kojega će u Varaždin posjetiti projektni partneri iz Poljske, Italije, Slovenije i Hrvatske.

U okviru projekta koji je započeo 1. lipnja 2017., a završava 31. svibnja 2020. godine partneri će zajedno izraditi Integralnu strategiju, a u okviru lokalne aktivnosti svaki partner će realizirati pilot projekt čija će evaluacija rezultirati izradom Akcijskog plana.

Bučino ulje 'crno zlato' Varaždin u svibnju domaćin izložbama bučinog ulja

Na sastanku u Varaždinu planirane su aktivnosti kao što je rasprava na temu izrade Transnacionalne strategije evaluacije kulturnog nasljeđa i potencijala povijesnih parkova, Lokalnog akcijskog plana te druge aktivnosti važne za trenutni tijek projekta.

Aktivnosti pilot projekta u Varaždinu odnose se na uređenje dijela šetališta Josipa Juraja Strossmayera odnosno parka oko Starog grada s ciljem povećanja dostupnosti osobama smanjene pokretljivosti te će se prvi radni dan organizirati obilazak pilot područja svim projektnim partnerima.

Više o projektu možete saznati na poveznici

integracija roma U Varaždinu predstavljen projekt Input