Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
'crno zlato'

Varaždin u svibnju domaćin izložbama bučinog ulja

Bučino ulje
Foto: Varaždinska županija
Cilj je takvih okupljanja da se bučino, iznimno kvalitetno ulje, dodatno popularizira te da se kod potrošača podigne svijest o važnosti zdrave prehrane i domaće proizvodnje

Koncem svibnja Varaždin će biti domaćin 9. izložbe bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske i 2. međunarodne izložbe bučinog ulja Alpe-Jadran koju zajednički organiziraju Varaždinska, Zagrebačka, Međimurska i Krapinsko-zagorska županija te Grad Zagreb, izlagači koji žele sudjelovati mogu se prijaviti do 20. ožujka.

integracija roma U Varaždinu predstavljen projekt Input

Na prošlogodišnju izložbu pristiglo je 136 uzoraka bučinih ulja proizvođača iz Hrvatske i Slovenije, Austrije i Mađarske, okupili su se proizvođači iz područja Alpe - Jadran na kojem marljivi poljoprivrednici već 150 godina proizvode 'crno zlato'.

Cilj je takvih okupljanja da se bučino, iznimno kvalitetno ulje, dodatno popularizira te da se kod potrošača podigne svijest o važnosti zdrave prehrane i domaće proizvodnje.

U želji da se čim više njenih proizvođača predstavi na izložbama u Varaždinu, Zagrebačka ih je županija pozvala da se prijave njenom Upravnom odjelu za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo.

Uzorci za ocjenjivanje prikupljat će se u utorak 2. travnja od 8 do 13 sati u prostorijama Odjela. Ulje za ocjenjivanje dostavlja se u tamnim, staklenim i neobiželjenim bocama od četvrt litre i od pola litre, a uz to se dostavlja boca ulja s etiketom proizvođača radi izlaganja i degustacije na varaždinskoj Izložbi.

Za sva dodatna pitanja Zagrebačka županija upućuje na svoj Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo na broj telefona: 01/6009-466.

Pula: Gostujuća izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja "Zašto je pčela važnija od čovjeka?" pula Gostujuća izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja 'Zašto je pčela važnija od čovjeka?'