Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
pula

Gostujuća izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja 'Zašto je pčela važnija od čovjeka?'

Pula: Gostujuća izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja "Zašto je pčela važnija od čovjeka?"
1/13
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Cilj izložbe je prikazati život i značaj pčele za samog čovjeka i cijelu prirodu

Gostujuća izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja "Zašto je pčela važnija od čovjeka?" postavljena je u Puli u izložbenom prostoru u Strossmayerovoj ulici. Ova zanimljiva i edukativna izložba u organizaciji je Udruge pčelara Pula i Grada Pule, a autori koncepcije izložbe su dr. sc. Iva Mihoci i Petar Crncan, mag. exp.

Cilj izložbe je prikazati život i značaj pčele za samog čovjeka i cijelu prirodu. Dio izložbe prikazuje život pčele u košnici i morfologiju pčele kao i sve strukture važne za proizvodnju meda, peludi i voska. Prikazana je i stroga hijerarhija zadružnog života pčela te sinkronizaciju između matice, radilice i truta.

Na izložbi možete saznati zašto su pčele ugrožene te koliko su one osjetljive na pesticide te kako promjene na staništu, virusi, bakterije i ostali nametnici utječu na najvažnijeg, ali i naugroženijeg oprašivača.

Split: Akademski kipar Kazimir Hraste u Galeriji Kula otvorio izložbu Kruzer 'vizualna pokretljivost' u splitu Akademski kipar Kažimir Hraste u Galeriji Kula otvorio izložbu Kruzer