Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Uskoro na sjednici Gradskog vijeća

Grad Varaždin planira darovati zgradu uršulinskom samostanu

Foto: Grad Varaždin
Zgrada u Vrazovoj ulici je površine 116 četvornih metara a darovat će se i zemljište na kojoj je zgrada. Kako se planira, Gradskom društvu Crvenog križa Varaždin bit će dodijeljena na korištenje odgovarajuća zgrada na Trgu Matije Gupca

Grad Varaždin kao vlasnik namjerava varaždinskim uršulinkama darovati zgradu u kojoj je smješteno Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin. Odluku o darovanju nekretnine očekuje se da će uskoro formalno donijeti Gradsko vijeće Grada Varaždina.

Potpisani ugovori Uskoro počinje obnova V. osnovne škole u Varaždinu

Naime, u utorak jevaraždinski gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok primio glavaricu Uršulinskog samostana, časnu sestru Elviru Krišto i ravnateljicu Katoličke osnovne škole Svete Uršule, časnu sestru Ankicu Dumbović. S predstavnicima nadležnih upravnih odjela, pročelnikom Damirom Mikulićem i pravnicom Katarinom Conar – Brod razgovarao je o pripremi dokumenata za darovanje zgrade i pripadajuće čestice Uršulinskom samostanu u Vrazovoj ulici.

- Grad podupire privatno školstvo i dječje vrtiće, pa i Katoličku osnovnu školu koju uspješno vodi Uršulinski samostan u Varaždinu. Ovim darovanjem nastojat ćemo, zapravo, vratiti ono što je uršulinkama nekoć oduzeto u Varaždinu – istaknuo je gradonačelnik  Čehok.

Zgrada sagrađena 1873. godine Obnavlja se glavna pozornica varaždinskog HNK-a

Zgrada u Vrazovoj ulici je površine 116 četvornih metara a darovat će se i zemljište na kojoj je zgrada. Kako se planira, Gradskom društvu Crvenog križa Varaždin bit će dodijeljena na korištenje odgovarajuća zgrada na Trgu Matije Gupca.