Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Pomoć roditeljima pred početak škole

Grad za sve osnovnoškolce osigurava radne bilježnice

Foto: Marin Tironi/PIXSELL/Ilustracija
Za nabavu radnih bilježnica i drugih potrepština Grad je osigurao 250.000 kuna

Drugu godinu zaredom Grad Pleternica za sve učenike osnovnih škola s područja grada osigurava besplatni radni materijal. Bit će to, kako kaže gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, ponovno velika pomoć za roditelje koji početak školske godine neće iščekivati u grču jer znaju da moraju izdvojiti znatna sredstva kako bi kupili potrebne knjige, radne bilježnice i sve druge potrepštine za školsku godinu.

Projekt vrijedan 9 milijuna kuna sufinancira Europska unija Počela gradnja nove tržnice s otvorenim i zatvorenim dijelom u centru grada

– Grad će za sve naše osnovnoškolce osigurati besplatne radne bilježnice, kutiju za tehničku kulturu i atlase. Velika je to pomoć roditeljima posebno kada se zna da Vlada RH već dvije godine za sve osnovnoškolce osigurava besplatne udžbenike. Zato roditelji za djecu trebaju osigurati samo bilježnice i neophodan školski pribor – kaže Jozić dodajući kako iz prve ruke, kao majka troje školaraca, zna kolika je to pomoć za kućne budžete.

Objašnjava i kako je javna nabava u tijeku te da će, prema planovima, radni materijal sve učenike dočekati u školama na početku školske godine. Inače, novu školsku godinu u Pleternici će pohađati oko 750 osnovnoškolce, a za potrebu nabave radnih bilježnica i drugih potrepština Grad je osigurao 250.000 kuna. Uz to treba znati i kako za sve prvašiće Grad osigurava i poklon-pakete, a u cijelosti je plaćena i predškola kao i svi troškovi prijevoza iz okolnih prigradskih naselja.

Partnerski odnos Pleternice i Pakraca Odobrena sredstva za gradnju i opremanje Muzeja bećarca

– Nije ovo prvi put da Grad Pleternica pomaže. I prije ove dvije zadnje godine, kako smo ušli u projekt nabave radnih bilježnica za sve osnovnoškolce, sufinancirali smo iz gradskoga proračuna nabavu udžbenika – rekla je Jozić.