Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Investicije u Širokom Polju

Grade se nove pješačke staze i javna rasvjeta

Foto: Maja Muškić
Vrijednost izgradnje staze u Kolodvorskoj ulici je 2,036.847 kuna s PDV-om, a u Grobljanskoj 554.265 kuna s PDV-om

Nakon što su na zadovoljstvo mještana prije nekoliko dana asfaltirane nove pješačke staze u Grobljanskoj ulici, a radovi na gradnji nastavljaju se i u Kolodvorskoj, uvjerili smo se kako se ulaganja u đakovačko prigradsko naselje Široko Polje nastavljaju. Predsjednik tamošnjeg Vijeća mjesnog odbora David Milić budno nadzire radove, pojašnjavajući što dalje slijedi.

Dobra kupališna sezona Na Gradskim bazenima već 26.000 kupača

Tako nam je u Grobljanskoj ulici pokazao netom postavljena nova rasvjetna tijela na stupovima javne rasvjete koja bi uskoro trebala zasvijetliti. Žitelji ove ulice po novim stazama uskoro će hodati obasjani novom rasvjetom. U istoj ulici sagrađena su dva mostića s jedne i druge strane kolnika za prijelaz pješaka, a na njih je postavljena i zaštitna ograda.

Djelatnike tvrtke Tehno-elektro d.o.o. Đakovo zatekli smo pri postavljanju novih rasvjetnih tijela u Kolodvorskoj ulici, gdje se gradi nova pješačka staza. Predsjednik VMO-a David Milić pojasnio je kako će novom javnom rasvjetom biti obasjana i Sunčana ulica gdje se također postavljaju nova rasvjetna tijela.

Izgradnju pješačkih staza u Kolodvorskoj ulici u Širokom Polju izvodi tvrtka Karašica – Vučica d.d. Donji Miholjac, dok je gradnja pješačke staze u Grobljanskoj ulici u Širokom Polju povjerena tvrtki Tegrad d.o.o. Đakovo. Vrijednost izgradnje staze u Kolodvorskoj ulici je 2,036.847 kuna s PDV-om, a u Grobljanskoj 554.265 kuna s PDV-om.

Ravnatelj HZZ-a Ante Lončar na sastanku u Đakovu Redovito koriste mjere zapošljavanja

Radove je ovih dana obišao i gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić u pratnji svog zamjenika Antuna Galića. Tijekom obilaska radova predsjednik Vijeća mjesnog odbora David Milić gradonačelnika je izvijestio o zadovoljstvu tamošnje Konjogojske udruge, Konjogojskog kluba, mjesnog KUD-a, kao i Nogometnog kluba Hajduk te Lovačke udruge Kuna sa suradnjom s Gradom Đakovom i financijskim potporama kojima Grad podupire njihov rad.

Kada je riječ o Širokom Polju, treba reći i kako su završeni radovi na sanaciji cijevnog propusta u centru sela koje izvodi tvrtka Imitor d.o.o. Kuševac.

Time bi napokon trebao biti riješen problem plavljenja okolnih domaćinstava. 

U Đakovu potpisano 111 ugovora Za gospodarstvenike i poljoprivrednike više od milijun kuna potpora iz proračuna