Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Gradonačelnik Bjelovara obišao gradilište u Gudovcu

Gradi se prvi vrtić nakon 50 godina, a imat će dvije vrtićke i jednu jasličku grupu

1/9
Foto: Facebook Grada Bjelovara
Uvjet za dobivanje novca bio je da se vrtić gradi izvan središta grada i to u naselju do 5000 stanovnika, a Gudovac je prometno središte kojem gravitira velik broj ruralnih mjesta grada Bjelovara

Iako se na to čekalo čak 50 godina, u Bjelovaru se napokon gradi novi dječji vrtić. Upravo je gradonačelnik Dario Hrebak ovih dana obišao gradilište na kojem niče vrtić ukupno vrijedan osam milijuna kuna.

Započela obnova spomen-područja vrijedna 2,8 milijuna kuna Barutana će biti mjesto za odmor, ali i učenje o bjelovarskoj i hrvatskoj povijesti

Dva milijuna gradskih kuna

Da bi grad dobio novi vrtić prvo je odobreno sufinanciranje iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj koji je Grad prijavio na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te je dodijeljeno 6,308.804,31 kunu, dok je za opremanje potrebno još oko dva milijuna kuna što će se dodati iz proračuna Grada Bjelovara. Nova zgrada Dječjeg vrtića Bjelovar gradi se u naselju Gudovac gdje će na raspolaganju biti dvije vrtićke i jedna jaslička skupina. Budući vrtić, za koji je odobreno sufinanciranje iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, mogao se napraviti samo izvan centra grada, i to u naselju do 5000 stanovnika, napominje gradonačelnik Dario Hrebak.

Bjelovar postao najveći grad u nas koji je ukinuo prirez Hrebak: Štedi se kad se ima da bi se hrabri potezi mogli donositi kad dođe kriza

– Gudovac je prometno središte prema kojem gravitira velik dio ruralnih naselja grada Bjelovara. Ovdje je i državna cesta, tako da postoji mogućnost da ovaj projekt doista zaživi i da djeca iz okolnih područja dođu upravo u ovaj vrtić. Tako će se povećati participacija djece u samim vrtićima. Ovaj vrtić planiramo prijaviti i na mjere sufinanciranja Ministarstva regionalnog razvoja – rekao je Hrebak.

Velik broj upita

Da će proširenje kapaciteta vrtića značiti puno, potvrdila je i ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar Anna Lauš rekavši da će to pridonijeti i kvaliteti pedagoških standarda.

– Već smo imali upita iz okolnih naselja tako da vjerujemo da će se mjesta popuniti. Kapaciteti su tu, tako da svatko tko treba vrtić, u njega može i smjestiti dijete – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar Anna Lauš.

Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika, o mjerama Bjelovara za pomoć gospodarstvu Potpuno se ukida prirez nakon 19 godina, zatvorenim obrtima Grad isplaćuje 1000 kuna

Novi vrtić znači i dodatna radna mjesta, tako da će deset zaposlenika imati priliku pružiti njegu, skrb te naobrazbu svim mališanima budućeg vrtića.