Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Potpisan ugovor

Gradit će se dnevna bolnica u Virovitici

Igor Andrović
1/3
Foto: Kristijan Toplak/Virovitičko-podravska županija
Smanjit će se liste čekanja, opremit će se pet operacijskih sala...

Pacijenti iz Virovitičko-podravske županije više neće morati ići u Zagreb i u veća mjesta jer će moderna tehnologija, a time i kvalitetnija usluga, stići k njima. Smanjit će se i liste čekanja, broj akutnih kreveta te povećati funkcionalnost dnevnih bolnica. Počinje, naime, jedan od najvećih i najvažnijih projekata u Virovitičko-podravskoj županiji – dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica. Potpisan je ugovor za dogradnju Aneksa B1 – Dnevne bolnice i za stručni nadzor nad tim radovima. Sama dogradnja vrijedna je 21,8 milijuna kuna, a ukupna je investicija “teška” 50 milijuna kuna.

Igor Andrović Energetska obnova Gimnazija u Virovitici dobiva novo ruho

Sav taj novac, u stopostotnom iznosu, stigao je iz EU, što je financijski najveći ostvareni europski projekt Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije.

Bolja zdravstvena skrb

– Dobit ćemo novu opremu, novu zgradu , ali i nov pristup u liječenju kojim će se poboljšati zdravstvena skrb za naše stanovnike. Nedavno smo bolnicu opremili s novim ormarićima i krevetima, obnavlja se odjel za ginekologiju, nabavljen je novi CT uređaj – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Uskoro se očekuje potpis ugovora za opremu u vrijednosti oko 30 milijuna kuna. Opremit će se pet operacijskih sala, jedinica za intenzivno liječenje, soba za buđenje, četiri dnevne bolnice, i to oftalmološka, pedijatrijska, internistička i kirurška.

Igor Andrović Župan Igor Andrović: 'Nakon gradnje nove ceste park prirode Papuk bit će dostupniji'

– Uvest ćemo nove dijagnostičke postupke kao što su imunohistokemijska analiza tumorskih biljega, što će uvelike povećati kvalitetu liječenja naših pacijenata – kazala je ravnateljica bolnice Mirjana Peček.

Radovi kreću čim prije

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić podsjetio je kako je 2010. otvorena nova zgrada bolnice. Podcrtao je kako su “neki, u vrijeme bivše vlasti, željeli zatvarati bolnice, ali ova vlast neće zatvarati bolnice, već ih gradi i stvara bolje uvjete za sve stanovnike Virovitičko-podravske županije”.

Prema riječima predstavnika zajednice ponuditelja direktora NEXE gradnje Dalibora Štabe, radovi će početi čim to dopuste vremenske prilike.

Novo krilo bolnice u koje će stati sva tri laboratorija

Potpisom ovog ugovora izgradit će se novo krilo bolnice u koje će se smjestiti sva tri bolnička laboratorija: patohistološki, citološki i medicinsko-biokemijski, što će omogućiti bržu i bolju analizu. Riječ je o važnom projektu za grad Viroviticu, Virovitičko-podravsku, ali i za stanovnike susjednih županija, Bjelovarsko-bilogorsku i Koprivničko-križevačku, koji gravitiraju Općoj bolnici Virovitica, jer će se gradnjom novih kapaciteta dobiti još bolja i kvalitetnija usluga i skrb za buduće pacijente.

pčelari Sufinancira županija Osposobljavanje odraslih za voćare, pčelare... Dravska priča Projekt Posjetiteljski centar Dravska priča Nov doživljaj prirode: zimski vrt na krovištu, sojenice, labirint u obliku sove... Viroexpo Završen 23. Viroexpo Rekordnih 29 zemalja i 723 izlagača u Virovitici