Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Župan Igor Andrović:

'Nakon gradnje nove ceste park prirode Papuk bit će dostupniji'

Igor Andrović
Foto: Kristijan Toplak/Virovitičko-podravska županija
Ljeto iduće godine rok je za dovršetak rekonstrukcije ceste od Slatinskog Drenovca preko Jankovca, a radovi su vrijedni 19,3 milijuna kuna

Asfaltirana cesta vodit će od ljeta 2019. turiste do Jankovca na Papuku. Potpisan je, naime, ugovor o rekonstrukciji dionice ceste od Slatinskog Drenovca preko Jankovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. Radovi su vrijedni 19,3 milijuna kuna. Počela je tako provedba velikog EU projekta Geopriče UNESCO Geoparka, vrijednog ukupno 90 milijuna kuna, u sklopu kojeg će Voćin dobiti multimedijalni Geo-infocentar.

Željko Vrbos Slavonskim medom protiv uvoznog Umjesto da ga izvozimo, tržište zagušeno uvoznim medom iz Kine

– Asfaltiranjem te ceste znatno će se povećati broj dolazaka turista i na Jankovac, u sam park prirode Papuk, ali i cijelu našu te susjednu županiju jer će turističke destinacije u tom kraju biti puno dostupnije – poručuje virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Duljina ceste je 9,1 kilometar. Postojeća širina makadamskog kolnika je 4 metra, a nakon rekonstrukcije iznosit će 5 metara od Slatinskog Drenovca do Jankovca te 4,5 metara od Jankovca do granice županija.

– Čim vremenske prilike dopuste, počinju radovi. Prvo će se raditi na odvodnji, uređenju mostova, a na kraju je asfaltiranje – kaže Bruno Perkec, ravnatelj Županijske uprave za ceste Virovitičko-podravske županije. Nastojat će se što manje zadirati u okolinu kako bi se očuvale prirodne ljepote.

Sajam Viroexpo Mjesec dana ranije rasprodan izložbeni prostor Rekordnih 29 zemalja na Viroexpou Dvorac Janković u Suhopolju Agencija Vidra trenutačno provodi 118 projekata Derutni dvorac dobiva novo ruho, postaje centar za posjetitelje s 15 soba