Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Virovitica kao veliko gradilište

Gradnja centra za mljekarstvo i TIC-a

Gradilište u Virovitici
Foto: Kristijan Toplak
Drugo veliko gradilište je ono gdje raste Tehnološko-inovacijski centar. Riječ je o jednom od najvažnijih županijskih projekata koji je u stopostotnom iznosu financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U Virovitici od rujna niču dva iznimno važna projekta. Jedan je Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu u Virovitici, najvažniji razvojni projekt Virovitičko-podravske županije, vrijedan više od 36 milijuna kuna. Projekt je to u kojem je Županiji partner Agronomski fakultet u Zagrebu.

dobili najviše sredstava Županiji je odobreno čak 28 projekata vrijednih 14 milijuna kuna

U stopostotnom iznosu financirat će se u okviru Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema iz nacionalnih sredstava Ministarstva poljoprivrede. – Naši stočari i mljekari imat će, tako, potpornu instituciju koja će im pomoći u razvijanju novih proizvoda. Mljekari će moći zajedničkim snagama nastupati na tržištu i pregovarati oko otkupnih cijena mlijeka – rekao je župan Igor Andrović.

Županija ima certifikat Europske točke za darovite Još tri nova Centra izvrsnosti

Drugo veliko gradilište je ono gdje raste Tehnološko-inovacijski centar. Riječ je o jednom od najvažnijih županijskih projekata koji je u stopostotnom iznosu financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 17,6 milijuna kuna, a partneri na projektu i u daljnjem radu su Prehrambeno tehnološki fakultet u Osijeku i Poljoprivredni fakultet u Osijeku. Na prvom mjestu omogućit će razvoj poljoprivrede i pomoći brojnim OPG-ovima da osiguraju bolji plasman proizvoda.