Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Sjednica Stožera

Gradski stožer izdao oko 2600 propusnica

Foto: Grad Đakovo
Za hitne slučajeve Stožer je dostupan od 0 do 24 sata

Održana je nedavno 6. sjednica Stožera civilne zaštite Grada Đakova. Na sjednicu su bili pozvani povjerenici i članovi postrojbi gradske Civilne zaštite.

Grad Đakovo mještanima predstavio idejne projekte U naselju Kuševac vrtić za 40-ak mališana i društveni dom za Mjesni odbor i KUD

– Imamo dosta upita na terenu o radu gospodarskih subjekata. Povjerenici i članovi postrojbi su svakodnevno na terenu te im ovim putem zahvaljujem na angažmanu. Unatrag desetak dana, zbog ukidanja e-propusnica za županije, članovi postrojbi stoje na raspolaganju PP Đakovo te sudjeluju u radu na punktovima – rekao je načelnik Stožera Antun Galić.

Iznio je podatak da je od početka rada Stožera izdano oko 2600 propusnica, a rad na izdavanju odnedavno je u organiziran u jednoj smjeni od 8 do 16 sati. Za hitne slučajeve Stožer je dostupan od 0 do 24 sata. Na sjednici je bilo govora i o drugim aktualnim pitanjima. Tako je rečeno da se na blagajni Univerzala na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca mogu platiti i računi Đakovačkog vodovoda. Boro Knezović, ravnatelj Doma zdravlja Đakovo, izvijestio je da je njihov rad potpuno u skladu s odlukama Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Đakovo Izrada Strategije razvoja pametnog grada Smart city Đakovo – poziv građanima da ispune anketu

COVID ambulanta radi samo po danu, stomatološke ordinacije primaju samo neodgodive slučajeve, opća medicina radi uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Isto tako rade i pedijatri (posebno cijepljenja).

Đuro Brataljenović, ravnatelj Crvenog križa Đakovo, naveo je da se kod njih radi bez poteškoća. U vrijeme Uskrsa, izvijestio je, podijeljena su 844 paketa hrane.