Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Grad Đakovo mještanima predstavio idejne projekte

U naselju Kuševac vrtić za 40-ak mališana i društveni dom za Mjesni odbor i KUD

Foto: Grad Đakovo
U vrtiću bi mjesta bilo za 40-ak djece u dvije skupine i bio bi područni, u sklopu Dječjeg vrtića Đakovo. U društvenom će domu biti dvorana s 250 mjesta za sjedenje, prateća distribucijska kuhinja...

Dječji vrtić i društveni dom gradit će se uz osnovnu školu u Kuševcu. Riječ je o građevini od 2521 kvadrata koja se sastoji od dvije cjeline – vrtića i doma s pomoćnim prostorima. Idejni je to projekt predstavljen nedavno mještanima tog naselja.

Osigurano u proračunu Za zamjenu i odvoz azbestnih ploča 200.000 kuna

Dvorana s 250 mjesta

Kako je objasnila arhitektica Jasmina Ratković, ta je zgrada planirana kao budući društveni centar naselja Kuševac, a u kojemu bi svoje prostore imao i mjesni KUD. U vrtiću bi, pak, mjesta bilo za 40-ak djece u dvije skupine i bio bi područni, u sklopu Dječjeg vrtića Đakovo. U društvenom će domu, kako je zamišljeno, biti dvorana s 250 mjesta za sjedenje, prateća distribucijska kuhinja, prostor mjesnog odbora i KUD-a...

Na zboru građana održana je i informativna radionica o projektu izgradnje reciklažnog dvorišta Vitika. Istaknuto je kako je Grad Đakovo sagradio jedno reciklažno dvorište u Gajevoj ulici, a sada će se graditi još jedno na Vitici, vrijedno gotovo 3,7 milijuna kuna i sufinancirano iz EU s 85 posto.

Mještani su mogli doznati i informacije o projektu "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Đakovo". Rečeno je kako se projekt aglomeracije, odnosno gradnje odvodnje u Kuševcu provodi prema planiranoj dinamici, no mali je broj podnesenih zahtjeva za priključenje.

RASPISAN NATJEČAJ ZA GRADNJU NOVOG DJEČJEG VRTIĆA U CRNICI Novi prostor za vrtić 'Ljubica' u kojem će biti mjesta za više od 80 djece

Građani su, stoga, pozvani da što prije podnesu zahtjeve u Đakovačkom vodovodu, jer se tek na temelju toga može izvesti priključenje. Govora je bilo i o komunalno-infrastrukturnim investicijama na području ovog mjesnog odbora, kao i zahtjevima u gradskom proračunu za 2020. Kao potreba navedena je, među ostalim, rasvjeta uz pješačko-biciklističku stazu Đakovo – Kuševac, za što je naručeno projektiranje i Grad je pred ishođenjem građevinske dozvole, a ove se godine očekuju i radovi. Potrebna je, rečeno je, i izgradnja pješačke staze kroz cijelo selo do svake kuće, te staza do Štrosmajerovca.

Klima za kuću oproštaja

Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić rekao je da su staze svugdje loše te se slaže da trebaju nove, ali da to ovisi o dinamici i priključenima vezanim uz aglomeraciju. Naručeno je projektiranje i izrada troškovnika za sve staze u sporednim ulicama.

Župan Damir Bajs obišao radove na Osnovnoj školi “Veliko Trojstvo” Novih pet učionica, dva kabineta, ali i moderan vrtić za najmlađe

Dan je nalog projektantu da izvidi kako izgraditi stazu prema Štrosmajerovcu, ali ondje, dodao je gradonačelnik, treba izgraditi i javnu rasvjetu. Nabavit će se klima-uređaj za kuću oproštaja na groblju. Spomenuta je i gradnja ceste u industrijskoj zoni, u tijeku je izrada projektne dokumentacije, podnesen je zahtjev za građevinsku dozvolu.