Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Izrada Strategije razvoja pametnog grada

Smart city Đakovo – poziv građanima da ispune anketu

Đakovo
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Na ljestvici od 1 do 5 trebaju ocijeniti koliko su zadovoljni uslugama u gradu Đakovu

Grad Đakovo pozvao je svoje građane da se uključe u ispunjavanje ankete za izradu Strategije razvoja pametnog grada – Smart city Đakovo.

Grad Đakovo mještanima predstavio idejne projekte U naselju Kuševac vrtić za 40-ak mališana i društveni dom za Mjesni odbor i KUD

– Cilj strategije je povećanje kvalitete i standarda života građana te razvoja digitalne uprave i usluga građanima, naprednu i učinkovitu komunalnu infrastrukturu, energetsku učinkovitost, inovativno gospodarstvo te aktivne i digitalno obrazovane građane – poručuju iz đakovačke uprave.

U fokusu svake strategije pametnog grada, ističu, nalaze se njezini građani, s obzirom na to da se sama "smart" rješenja kreiraju s ciljem olakšanja njihovih života u zajednici kao i poboljšanja životnog standarda u gradu.

– Prikupljanje povratnih informacija stvara dodatan izvor informacija i omogućuje precizniju odrednicu područja fokusa za izradu prijedloga pametnih rješenja, stoga je cilj ove ankete preispitati mišljenje građana o trenutačnom statusu, željama za boljitak te primjenjivost budućih prijedloga – pojašnjavaju u Gradu.

Osigurano u proračunu Za zamjenu i odvoz azbestnih ploča 200.000 kuna

Anketa je anonimna te će se prikupljeni podaci koristiti isključivo za spomenutu namjenu. Đakovčani anketu mogu naći na sljedećoj adresi: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/SmartCity_Djakovo_Upitnik_gradani.

U anketi je, primjerice, naveden i prijedlog vizije grada, a opisuje Đakovo kao "suvremeni europski grad bogate kulturne baštine i tradicije koji svoju budućnost gradi na održivom i odgovornom razvoju te otvorenosti prema društvenim i tehnološkim promjenama", ali i "otvoren i siguran grad, poticajnog gospodarskog okruženja, ugodan za život, u koji će ljudi dolaziti, ali i ostati živjeti". Građani trebaju napisati slažu li se s tom vizijom i imaju li možda prijedlog za njezino poboljšanje. Na ljestvici od 1 do 5 trebaju ocijeniti koliko su zadovoljni uslugama u gradu Đakovu, od zaštite okoliša do razvijenosti gospodarstva.